Slovenija
4060 ogledov

"Korupcija in mafijsko upravljanje z državo"

Vlada Janez Janša ffp2 Vlada RS
DZ bo danes s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom začel redno mesečno zasedanje. Vprašanja predsedniku vlade so povezana s plačevanjem davkov, korupcijo, predlogom za izredno usklajevanje pokojnin in epidemiološkimi ukrepi za nadaljnje preprečevanje širjenja covida-19.

Marko Bandelli (SAB) bo predsednika vlade povprašal o njegovem stališče do plačevanja davkov in tistih, ki se "plačilu davkov izogibajo, hkrati pa koristijo vse dobrobiti plačanih davkov s strani drugih oseb". Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec pa je za premierja napovedal vprašanje v zvezi s "korupcijo in mafijskim upravljanjem z državo".

Poslansko vprašanje bo zastavil tudi Branko Simonovič (DeSUS), ki ga zanima, kako bo vlada v proračunu zagotovila finančna sredstva za realizacijo izrednega usklajevanja pokojnin. Poslanci DeSUS so namreč maja letos vložili predlog zakona, s katerim želijo dokončno odpraviti posledice varčevalnih ukrepov, ki so jih zaradi gospodarske krize utrpeli upokojenci. Kot pojasnjujejo, so z dodatnimi uskladitvami po letu 2016 le deloma "upokojencem povrnili to, kar jim pripada", zato predlagajo, da se pokojnine vsem upokojencem v decembru uskladijo v višini 3,5 odstotka.

Anja Bah Žibert (SDS) bo premierja vprašala, kakšno je njegovo stališče o epidemioloških ukrepih, sprejetih po posvetu s stroko, in kakšne ukrepe vlade lahko Slovenija pričakuje za nadaljnje preprečevanje širjenja okužb.

Na tokratni seji bo sicer DZ med drugim obravnaval tudi predlog proračunov za leti 2022 in 2023, poslanke in poslance pa čakata še interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec in ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča.

Komentarjev 17
  • si_rob 20:48 15.november 2021.

    Vizjak ostaja! to je dejstvo. Tonin glumi poštenjaka, ostali ministri iz Nsi se sprenevedajo. Na glasovanju za Vizjaka bodo za. Tonino Carino bo rekel, da glasuje vsak po svoji vesti. In Nsi dobi energetiko. Za Jelinčiča se ve koliko košta. ...prikaži več SMC je itak tiho. Simonoviču rešijo črno gradnjo, ostale pri Desusu se že kupi. Tako in toooooliko stane Vizjak Jajota. Živi bili pa videli!!!

  • lucrecia_vesna 14:58 15.november 2021.

    Najprej naj pove glede delnic MERCATA IN DRUGIH DELNIC potem se za vse mafijske in korupcije posle, ki se jih ne manjka glede na to, da nas je vlada kradla polnih 30 let. TOLIKO O ZIVLJENJE DOSTOJNO CLOVEKU. CE JE ...prikaži več TO NJEGOV POMEN, DA JE VECINA LJUDI SOCIALNI PTIMER IN BREZ STREH NAD GLAVO. POTEM NIMA DOBREGA POGLEDA NS DOSTOJNO ŽIVLJENJE. SAJ GA JE SAMO ON IN DRUGI VLADNIKI ZIVEL NA RACUN NAS LJUDI

  • leonardo 10:47 15.november 2021.

    Žal vsa ta zasedanja so BOB OB STENO!