Slovenija
24 ogledov

"Korupcija ruši delovanje YHD"

1/17
Žurnal24 main
Nekaj deset predstavnikov invalidskih organizacij se je zbralo pred državnim zborom in protestiralo proti zakonu o osebni asistenci in prvemu možu Fiha Borisu Šuštaršiču.

Kot je dejal predstavnik Društva YHD Emil Bohinc, zakon o osebni asistenci po mnenju omenjenega društva in Zveze Sonček ni napisan v takšni obliki, kot bi moral biti. In sicer, da bi zagotavljal neodvisno življenje invalidov.

Kosova protikorupcijska komisija je ugotovila, da je državni svetnik Boris Šuštaršič s številnimi funkcijami v invalidskih organizacijah in svetu Fiha v konfliktu interesov.

V konfliktu naj bi bil predvsem zaradi njegovega dela v invalidskih organizacijah ter članstvu v svetu Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji (Fiho).

Protestirali so tudi zaradi ugotovitve Kosove protikorupcijske komisije glede prvega moža Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Borisa Šuštaršiča.

"Jaz sem prišel z namenom, da bi opozoril, kaj se dogaja z invalidskimi organizacijami Fiho. Korupcija, kolizija interesov dobesedno rušijo YHD, ki se bori in opozarja na vse to," je dejal drug predstavnik omenjenega društva in ob tem dodal, da proti Šuštarišiču protestirajo zato, ker je "zlizan z vsako politiko".

Invalidske organizacije so s protestom opozorile tudi na druge težave, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

Gre predvsem za neenakopravno dostopnost do šolstva, izobraževanja in tudi arhitekturno dostopnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.