Slovenija
24 ogledov

Koruptiven urad za verske skupnosti

Drago Čepar (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Urad vlade za verske skupnosti je v času, ko ga je vodil Drago Čepar, Srbski pravoslavni cerkvi namenil 500 tisoč evrov. Kos: Neposredna podelitev sredstev ustreza korupciji.

''Protikorupcijska komisije meni, da ravnanje uradnih oseb v uradu vlade, ki pri sofinanciranju projekta verske skupnosti ne izvedejo javnega razpisa in tej skupnosti z neposredno podelitvijo nepovratnih sredstev omogočijo pridobitev neupravičene koristi, pomeni kršitev dolžnega ravnanja in ustreza definiciji korupcije,'' ugotavlja komisija Draga Kosa.

To mnenje naj bi se nanašalo na vladni urad za verske skupnosti. V času, ko ga je vodil Drago Čepar, je urad izvršil sklep vlade in Srbski pravoslavni cerkvi v Sloveniji namenil 500 tisoč evrov proračunskih sredstev.

Na uradu so že izvedli notranjo revizijo, s katero so ugotovili, da je takšna dodelitev sredstev sporna z vidika zakona o javnih financah. Nekdanji generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl je septembra lani dejal, da zaradi nakazila sredstev obstaja sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja pri generalnem sekretarju vlade v prejšnjem mandatu Božu Predaliču, nekdanjem ministru za finance Andreju Bajuku in nekdanjem direktorju urada za verske skupnosti Čeparju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.