Slovenija
138 ogledov

Korže dobil, Elan izgubil

Korže Renata Reneja Škrjanc
Kranj. Okrožno sodišče zavrnilo tožbeni zahtevek Elana. Ta napoveduje pritožbo.

Begunje. "Na odločitev sodišča se bomo pritožili," so po včerajšnji sodbi Okrožnega sodišča v Kranju, ki je zavrnilo 7,7 milijona evrov težak zahtevek proti Urošu Koržetu in Janušu Šefmanu, povedali v begunjskem Elanu.

Zakaj tožba

V Elanu so bili po sodbi sicer skopi in nameri o pritožbi kaj več niso dodali. Odškodninsko tožbo so vložili, ker naj bi po njihovem mnenju Korže, nekdanji prvi mož Elana, in Šefman, direktor hčerinske družbe Atac, družbo oškodovala zaradi domnevno neupravičene in slabe naložbe zunaj osnovnih dejavnosti družbe, izdelave plovil in smuči.

Drugi poraz

Koržeta in njegove odvetnice Irene Polak Remškar nam včeraj ni uspelo priklicati, je pa to že drugi poraz Elana v pravdanju z njim. V begunjski družbi so se namreč že pritožili tudi na nedavno odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je nekdanjemu poslovodstvu, ki ga je vodil Korže, prisodilo 400 tisoč evrov za vodenje Elana leta 2000, za vodenje od leta 2001 do 2004 pa 2,77 milijona evrov. V Elanu so prepričani, da Koržetova ekipa do nagrade ni upravičena, saj naj ne bi uspešno izpeljala sanacije podjetja.

Komentarjev 1
  • Trsten 18:08 28.oktober 2012.

    Ta pezdetek Koržetov je potopil Elan, zdaj pa zahteva nagrado. To se lahko zgodi le pri nas. Še turĆin mu naj da kakšno medaljo za zasluge.