Slovenija
159 ogledov

Korže hoče 10 milijonov evrov

Uroš Korže, nekdanji direktor Elana (levo). (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Elan. Sodnica Dida Volk že piše sodbo.

Epilog. “Na današnjem naroku je bila zadeva zaključena, sodbo bo sodnica Dida Volk napisala v roku približno enega meseca in bo poslana po pošti.” Tako so nam v petek z Okrožnega sodišča v Ljubljani odgovorili na vprašanje, v kateri fazi je spor med Urošem Koržetom, nekdanjim sanatorjem Elana, in Skimarjem – Korže Skimar že več let toži zaradi neizplačane nagrade.

Skupaj sta dva tožbena zahtevka Koržeta do Skimarja težka 10,4 milijona evrov, so potrdili v Elanu. “Tega vprašanja ne komentiramo,” pa so nam iz družbe, ki jo zdaj vodi Robert Ferko, odgovorili na vprašanje, koliko so jih doslej stali odvetniki.

Prvo tožbo, v kateri bo zdaj končno napisana sodba, je Korže vložil že leta 2004, ker naj mu Skimar leta 2000 ne bi izplačal nagrade, ki naj bi mu po pogodbi pripadala. S tožbo zahteva 2,1 milijona evrov. “Tožbeni zahtevek je zaradi ničnosti 4. člena pogodbe in nedoseženih ciljev iz pogodbe neutemeljen,” utemeljuje odvetnik Skimarja Miran Kos.

“Ne vem, kje dela”
V ekspresno kratkem, le kakšnih deset minut trajajočem zadnjem naroku je sodnica Dida Volk, potem ko je pogledala lista s sodnimi stroški, komentirala: “Bi bilo pa najbolje, da bi se poravnali.” Kos je pripomnil, da “smo se trudili in nekje vmes bili blizu tega”, a Korže na poravnavo nato ni pristal. Volkovo je zanimalo še, kaj zdaj dela Korže. “Ne vem. Je bil v Livarju do nedavnega,” je povedala Koržetova zagovornica Irena Polak Remškar.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Korže v likvidaciji?
Polak Remškarjeva je tudi zanikala, da bi bila družba Korže v likvidaciji, kot je pisalo na uradnem razporedu aktualnih obravnav sodišča. “V času vložitve tožbe je bila družba v postopku redne likvidacije po sklepu lastnika, vendar je bilo pozneje odločeno, da se likvidacija ustavi in družba nadaljuje poslovanje,” je pojasnila Koržetova odvetnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.