Slovenija
22 ogledov

Kos bo prisluhnil gradbincem

Kos je ugotovil, da naj bi župan Trbovelj od Lafarge Cementa v zameno za posredo Žurnal24 main
Donacije MOL. Magnetogrami zaslišanj gradbincev tudi v preiskavi korupcije.

 

Kos preverja drugič

Načelno mnenje. Kosova protikorupcijska komisija je po prvi preiskavi o donacijah MOL leta 2008 sklenila, da te ne ustrezajo definiciji korupcije, saj niso našli dokaza o pogojevanju gradbenih poslov z donacijami. Drago Kos zdaj pravi, da se je v dveh letih verjetno marsikaj spremenilo.

Ljubljana. “Parlamentarno preiskovalno komisijo bomo prosili, naj nam odstopi magnetograme,” je o poteku nove preiskave o donacijah Mestni občini Ljubljana (MOL) povedal Drago Kos, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije.

Po Baroviču še Janković
Za magnetograme zaslišanj komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli in donacijami MOL, bo Kosova komisija zaprosila po praznikih.

Nato jih bomo zelo natančno analizirali in pregledali, kaj je bilo povedanega, seveda bomo pregledali še nekaj drugih stvari,” je poudaril Kos. Tako bodo vnovič preverili, ali donacije gradbincev MOL in ravnanje župana Zorana Jankovića v teh primerih ustrezajo definiciji korupcije. Od leta 2006 je namreč 19 podjetij (vsako je doniralo vsaj 50 tisoč evrov) MOL in njenim zavodom skupaj doniralo skoraj pet milijonov evrov.

Temelje že imamo – postavili smo jih s trboveljskim primerom.
Drago Kos, Komisija za preprečevanje korupcije

 

Prijavo zoper Jankovića je komisija prejela po objavi načelnega mnenja, da je šlo pri ravnanju trboveljskega župana Bogdana Baroviča in njegovi zahtevi po donacijah od gospodarske družbe za korupcijo. Po Kosovih besedah je bila prijava zoper Jankovića zelo splošna in je sledila načelnemu mnenju komisije o zadevi v Občini Trbovlje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.