Slovenija
19 ogledov

Kos dokončno zapustil komisijo

"Razlog za zaostanke je preprost: število prijav je raslo, na primerih pa je do Žurnal24 main
Razhod. Drago Kos od sredine novembra ne svetuje več svojemu nasledniku, od konca leta pa ne dobiva več nobenega plačila.

Šef protikorupcijske komisije Goran Klemenčič naj bi, neuradno, “zaradi številnih nesoglasij in predvsem različnih pogledov na to, kaj in koga naj bi preiskovala komisija, odpovedal sodelovanje z Dragom Kosom,” je slišati iz krogov blizu Komisiji za preprečevanje korupcije.

Klemenčič naj bi Kosu konec novembra odrekel tudi uradni naslov elektronske pošte, ki ga je Kos uporabljal kot nekdanji šef komisije, od konca septembra pa kot zunanji svetovalec komisije.

“Niso krivi zaostanki”
“Drago Kos od 18. decembra lani, ko je pretekel 30-dnevni rok od prekinitve pogodbe o svetovanju, ni več zunanji sodelavec Komisije za preprečevanje korupcije,” so potrdili na Klemenčičevi komisiji, kjer pa vzrokov za Kosov odhod niso razkrili. Kos izrecno zanika, da bi moral komisijo zapustiti zaradi spora s Klemenčičem, ko naj bi ta ob prevzemu vodenja komisije odkril prek tisoč nerešenih prijav korupcije, kar še trdijo naši viri, ki dodajajo, da naj bi “njuna razhajanja menda dosegla vrelišče, ko Klemenčič iz vpisnikov ni mogel razbrati, koliko zadev in katere so sploh nerešene”.

Še brez plače
Kos sicer ne želi pojasnjevati, zakaj ni več svetovalec svojega naslednika. “Pogodbo je 18. novembra prekinil predsednik Klemenčič enostransko,” je kratek Kos. Komisija Kosu tudi ne plačuje več. “31. decembra je zanj prav tako prenehalo prejemanje nadomestila plače, ki mu je pripadala tri mesece po prenehanju funkcije predsednika komisije,” pravijo na komisiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.