Slovenija
15 ogledov

Kos tudi o Ankaranu

Drago Kos proučuje sum korupcije, da naj bi državne institucije namerno zavlačev Žurnal24 main
Prijava. Z ustanavljanjem Občine Ankaran naj bi zavlačevali v korist Luke Koper.

Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos, je prejela prijavo, da naj bi določene institucije zavlačevale z ustanavljanjem nove Občine Ankaran, za tem pa naj bi stal interes Luke Koper. Kos je o prijavi dejal le, da jo še proučujejo.

Juri ve za prijavo
“Kolikor mi je znano, gre za anonimno prijavo, da je predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko podkupil predsednika državnega zbora Pavla Gantarja, ministra za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrika Gjerkeša in mene,” pravi Luka Juri, poslanec SD in koprski mestni svetnik.

Kot je znano, so vlada in njene službe zamudile formalni rok za vložitev predloga zakona o ustanovitvi novih Občin Ankarana in Mirne v parlamentarno proceduro, z obravnavo je odlašal tudi predsednik državnega zbora. Juri pa je javno podprl predsednika uprave Luke Koper Gregorja Veselka, ki se je v pismu državnemu zboru zavzel za enotno Mestno občino Koper, saj bi lahko razdelitev pristanišča med dve občini resno ogrozila njihove razvojne načrte.

Drugi občinski ne
Včeraj se je proti ustanovitvi nove občine Ankaran že drugič skoraj soglasno opredelil tudi koprski občinski svet. Kot so zapisali v sklepu, taka občina ne bi izpolnjevala zakonskih zahtev o najmanj pet tisočih prebivalcih in bi imela negativen vpliv na javno finančna sredstva ter na poslovanje Luke Koper. Prav tako se je za ohranitev zdajšnje koprske občine opredelila italijanska samoupravna skupnost. Državni zbor bo sicer o ustanovitvi Občin Ankarana in Mirne, kar so na referendumu podprli krajani, odločal 30. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.