Slovenija
0 ogledov

Košarica brez doplačil, a manjša

Dorijan Marušič pripravlja pokojninsko reformo. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Minister za zdravje Dorijan Marušič je danes na vladi dobil zeleno luč za svojo zdravstveno reformo. V košarici pravic brez doplačil osnovne storitve, ki pa jih bo manj kot sedaj.

"Največje breme za državo je nezdrava ali manj zdrava populacija. V prehodnem obdobju to pomeni dodatne stroške, Slovenci pa bomo za to živeli še dlje," je na tiskovni konferenci po seji vlade povedal minister za zdravstvo Dorijan Marušič.

Kot je še povedal, je po seji zadovoljen, saj je njegova reforma dobila podporo, da pa je za pomoč pri financiranju reforme zaprosil tudi ministrstvo za finance.

Dodatno zavarovanje se ukinja, a bo po besedah ministra potrebno uvesti dodatne dajatve, s katerimi se bo reforma pokrila. Od kod naj bi ta denar prišel, ni želel povedati.

Iz košarice pravic se sicer črtajo nekatere sedaj uveljavljene pravice, kot so nenujni zdravniški prevozi, pogrebnine in zdraviliško zdravljenje.

"Nekateri so mi odsvetovali, da se v času, ko se borimo za uspeh pokojninske reforme, ukvarjamo z zdravstveno," je povedal premier Borut Pahor in dodal, da se s tem ne strinja, saj morata biti za pakt za evro pod streho tako pokojninska kot zdravstvena reforma.

Premier sicer pričakuje, da bo reforma prišla v parlamentarno proceduro jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.