Slovenija
81 ogledov

Košec brez rekordne nagrade

Gorenje Žurnal24 main
V Gorenju zanikali izplačilo polmilijonske nagrade.

Krožijo govorice, da naj bi Franc Košec, zdaj že nekdanji član uprave Gorenja, prejel kar pol milijona evrov nagrade ob odstopu z mesta člana uprave. Te navedbe so v Gorenju odločno zanikali.

"Skladno s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi mu je Gorenje zaradi predčasnega prenehanja mandata izplačalo odpravnino v višini njegovih šest bruto plač, kar znaša skupno približno 75 tisoč evrov bruto," so pojasnili v Gorenju.

Dodali so, da bo ta podatek objavljen tudi v letnem poročilu za letošnje leto. Nagrada mu tako kot ostalim članom uprave ne letos ne v preteklih dveh letih ni bila izplačana, saj so se ji odpovedali: "Nagrade niso bile izplačane za leta 2008, 2009 in 2010." Pojasnili so, da je Košcu prenehal mandat na njegovo željo zaradi zdravstvenih razlogov 19. aprila letos. S tem so zavrnili tudi navedbe, da je Košec odšel proti svoji volji.

Košec sicer do nadaljnjega ostaja zaposlen v Gorenju kot svetovalec za tehnično področje. Ker so pogodbe o zaposlitvi zaupne narave, pa podatkov o višini plače in drugih podrobnosti v podjetju niso razkrili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.