Slovenija
29 ogledov

Kosilo udeležencev

(Foto: Nik Rovan)
1/8
Žurnal24 main
Udeležba konference o Zahodnem Balkanu okrnjena, vseeno pa veliko zanimanje tujih novinarjev. Gostje za kosilo rižoto s škampi in file soma.

Udeležba gostov na konferenci o Zahodnem Balkanu, ki poteka na Brdu pri Kranju, je okrnjena, saj se je – kot smo že poročali – ne udeležujeta niti srbski predsednik Boris Tadić niti predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy, kljub temu pa zanjo vlada precejšnje zanimanje medijev.

Akreditiralo se je 141 tujih novinarjev. Med njimi kroži mnenje, da gre spričo okrnjene udeležbe za spodrsljaj organizatorjev, zlasti slovenske diplomacije.

Delovno kosilo
Številnim zbranim novinarjem so že postregli s sendviči in sadjem, medtem ko se bodo gostje na delovnem kosilu šele zbrali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Na jedilniku je za predjed rižota s šparglji, hobotnico, škampi in koromačevo peno. Za glavno jed bodo postregli s filejem brancina z zelišči, korenčkovim pirejem, mladim krompirjem in zelenjavo.

Za sladico bodo izbirali med prekmursko gibanico, sladoledom in šarloto.

Vino je belo, in sicer Erzetičev sivi pinot iz Goriških brd, po obedu pa bodo postregli še z jagodnim izborom medežije.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.