Slovenija
29 ogledov

Kosorjeva: Pahorju nisem nič obljubila

Sporazum med vladama glede reševanja problematike meje je bil dosežen lani jesen Žurnal24 main
Hrvaška premierka Kosorjeva spet zatrjuje, da Pahorju pred podpisom arbitražnega sporazuma ni obljubila teritorialnega izhoda Slovenije na odprto morje.

"Zmenila sva se o tistem, kar je zapisano v arbitražnem sporazumu in o tem sva se pogovarjala s premierjem Pahorjem. Nisva se pogovarjala o ničemer drugem, ne javno, ne tajno, niti o domnevah, da sem Sloveniji dala izhod na odprto morje. To so dejstva," je dejala Kosorjeva ob začetku današnje seje sabora, ko poslanci zastavljajo vprašanja vladi.

Kosorjeva je poslancu Istrske demokratske stranke, ki jo je spraševal o morebitnih dodatnih obljubah Hrvaške dejala, da naj bolj verjame njej kot pa predsedniku vlade katere izmed drugih držav.

Premier Borut Pahor izjave glede najnovejše trditve Kosorjeve ni želel podati. Kot je znano, premier trdi, da mu je Kosorjeva pred podpisom arbitražnega sporazuma o reševanju mejnega vprašanja obljubila teritorialni stik Slovenije z odprtim morjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.