Slovenija
26 ogledov

Kostak bo odgovoren

Obnove ter dozidave šole in vrtca se je lotilo Gradišče, zdaj delo nadaljuje Kos Žurnal24 main
Gradnja vrtca in šole. Zaradi problematičnega izvajalca odgovornost prevzema podizvajalec.

“Zaradi številnih težav smo nameravali z gradbincem prekiniti pogodbo, zdaj smo se odločili, da poiščemo nosilnega podizvajalca,” je povedal krški župan Franci Bogovič.

3 milijone evrov vredna naložba se zaradi težav gradbinca ne bo povečala, zagotavlja župan.

To je družba Kostak, ki je odgovorna, da bodo prvega septembra šolarji z Rake normalno sedli v šolske klopi. “Predvsem mora biti v celoti adaptiran stari del šole, dopuščamo pa, da se v septembru opravijo še manjša dela pri prizidku šole,” pojasnjuje Bogovič. Občina, izvajalec in šola se zdaj dogovarjajo, katere so tiste prednostne naloge, ki morajo biti obvezno končane do začetka šolskega leta.

Problematičen gradbinec
Družba Gradišče iz Cerknice je pred enim letom začela graditi nov vrtec. Vzporedno poteka še dozidava šole, ki bi morala biti končana spomladi, med počitnicami pa bi moral gradbinec obnoviti staro šolo. “Gradbinec je imel težave z dobavitelji, saj ga niso oskrbovali z materialom, tako da smo resno razmišljali o razveljavitvi pogodbe,” pojasnjuje krški župan, ki je prepričan, da bi moral imeti gradbinec na objektu več delavcev. “Vsaj 50 ljudi mora čez poletje delati pri obnovi šole, sicer do septembra ne bo končana,” pravi Bogovič, ki je z Gradiščem našel kompromisno rešitev. “Pogodbe nismo prekinili, smo se pa dogovorili, da je nosilni podizvajalec Kostak,” pravi župan. “Vrtec je zdaj zgrajen in čaka na tehnični pregled, prizidek je v bistvu končan, adaptacijo šole pa bo do septembra rešil Kostak,” položaj pojasnjuje župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.