Slovenija
24 ogledov

Kostanj v mestu ne gre za med

Havzil Fekri, ki kostanj prodaja že več let, letos s prodajo nasproti Gospodarsk Žurnal24 main
Kostanj. Prodaja kostanja je slabša kot lani, za krompir med prodajalci ni bilo zanimanja.

“Težko, da bo med prazničnim sejmom bolje. Kriza je,” je povedal Ramadan Redjepi, prodajalec kostanja pri podhodu Ajdovščina, ki s prodajo ni zadovoljen. Letos kostanj prodaja prvič, na dan pa ga po njegovih besedah kupi okoli dvajset ljudi.

Prodaja slaba tudi drugje
Da bo med prazničnim sejmom bolje, pričakuje prodajalec kostanja na Miklošičevi cesti, saj mu gre letos slabo. “Čez dan prodam več kot zvečer, odvisno pa je tudi od vremena,” je pojasnil. Na tej lokaciji sicer prodaja že več let.

Cene meric kostanja

Podobno. Prodajalci kostanja, ki smo jih obiskali, malo merico kostanja večinoma ponujajo za dva, veliko pa za tri evre. Na Trgu francoske revolucije je mala merica evro in pol, velika pa dva evra in pol. Pri Prešernovem trgu stane mala merica dva evra in pol, velika pa evro več.

Razočaran je tudi Havzil Fekri, ki je prostor najel nasproti gospodarskega razstavišča. Malo merico ponuja za dva evra, veliko pa za tri. “Ko se bo začel sejem, bo šlo prodajalcem v središču bolje, tu pa ne,” je povedal. Število kupcev je po njegovih besedah odvisno tudi od vremena; ko dežuje, proda najmanj.

Obiskali smo tudi prodajno utico na Trgu francoske revolucije, kjer kostanj prodajajo za pol evra ceneje kot drugje. Utica je bila kljub obisku med delovnim časom zaprta.

Krompirja ne prodajajo
Mestna občina Ljubljana je lokacije letos namenila tudi prodaji krompirja, vendar pa se za to možnost nihče od osmih obiskanih prodajalcev ni odločil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.