Slovenija
35 ogledov

"Kot bi imeli fašizem"

Olga Franca Barbara Milavec
Včerajšnje dogajanje v koprskem mestnem svetu razburilo opozicijo in vodstvo Luke Koper.

Odločitev. "Počutim se, kot bi imeli v Kopru na oblasti fašizem. O vsem odloča le ena oseba – to je Boris Popovič, nobene demokracije ni," je razočarana občinska svetnica Olga Franca, SLS.

Opoziciji je prvič, odkar je na oblasti Popovič, uspelo zbrati dovolj podpisov za sklic izredne seje občinskega sveta. Med drugim so želeli razpravljati o trimilijonski odškodnini, ki jo bo morala občina plačati zaradi izgubljene tožbe (vseh tožb proti občini je kar 119), in posledicah, ki so nastale zaradi napačne odločitve vrha občine, ki jo bodo morali plačati davkoplačevalci. A je Popovičev glasovalni stroj vse opozicijske teme vrgel z dnevnega reda. Ostala je le ena, predlagala pa jo je SD: v treh letih naj se zgodi zaprtje terminala za razsuti tovor v Luki Koper, s katerega se ob burji dviguje prah, škodljiv zdravju prebivalstva.

"V Luki Koper smo začudeni in zaskrbljeni nad dejstvom, da glede na občutljivost problematike nismo dobili vabila na sejo in možnosti predstavitve svojih argumentov," se je na sklep odzval predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko. Sklep bo ogrozil poslovanje in obstoj Luke, saj tako velikega izpada prihodkov ne bi mogla nadomestiti v predlaganem obdobju. Samo v Luki je zato ogroženih sto delovnih mest.

Komentarjev 5
  • zztop 19:28 25.september 2012.

    Ja itak, komunizem - fašizem, isto sranje, kdor ni z nami je proti nam, se ve, potrebno ga je umakniti!Ista politika, iste metode itd. Čitaj knjige, pa ne samo slovenskih zgodovinarjev!

  • 1111 09:59 06.april 2012.

    ...a je v vladi kaj drugače???? ...tako kot Ivan reče, tako je...drugi samo prikimajo!!!...mislim, pa da Franca ni pravi naslov, da govori o demokraciji!!!

  • bojovi 09:28 06.april 2012.

    To tako gre, ko se hoče nekaj narediti je treba udariti po mizi in ne spraševati druge kako kaj. Če bi spraševali druge potem bi bila Slovenija še v srednjeveškem času, spraševali duhovnike kaj naj delajo. Tako da se s ...prikaži več to teto nikakor ne strinjam in dam županu Kopra prav.