Slovenija
10 ogledov

"Kot da smo tu vsi pomrli!"

Protest Jerca Božič Kranjec
Zapiranje poslovalnic. Stara jedra in manjše občine ostajajo brez banke.

"Vse so nam pobrali: pošto, upravno enoto, lekarno in davčni urad, zdaj nam hočejo vzeti še banko! Da jih ni sram; kot da smo tu vsi pomrli!" je na včerajšnjem protestu ob zapiranju poslovalnice NLB v starem mestnem jedru Metlike dejala Helena Čavlovič. Božo Flajšman, eden od organizatorjev protesta, meni, da je ukinjanje poslovalnic bank zato, ker niso dovolj donosne, enako, kot bi Radovici ukinili vodooskrbo, ker Radovci ne spijejo dovolj vode. Anton Bezenšek, predsednik metliške mestne skupnosti, je pojasnil, da proti ukinitvi protestirajo predvsem zato, ker v starem mestnem jedru živi veliko starejših ljudi, ki ne zmorejo hoje v novi, poslovni del Metlike.

Več krajev ostaja brez banke

Poleg omenjene poslovalnice bodo v NLB na jugovzhodu Slovenije, kot so nam povedali, zaprli še poslovalnice Glavni trg v Novem mestu, Blagovni center Brežice, Krmelj, Dolenjske Toplice, Kostanjevica na Krki in Škocjan. Zadnje tri pomenijo tudi edine poslovalnice NLB in sploh edine banke v teh treh občinah. "Zaprtje pomeni veliko nazadovanje v razvoju naše občine," je dejal Jože Kapler, župan Občine Škocjan, ki bo, kot je dodal, poskušal v svoj kraj privabiti drugo, občanom prijaznejšo banko.

Zaprli bodo račune

Mojmir Pustoslemšek, župan Občine Kostanjevica na Krki, je v protestnem pismu vodstvu NLB med drugim opozoril, da bodo ob zaprtju poslovalnice prisiljeni sprožiti akcijo zapiranja računov pri NLB in pridobitve ponudb drugih bank.

Komentarjev 4
  • d 14:27 05.marec 2014.

    Ma hvala bogu, da se je zacelo zapirat nerentabilne poslovalnice, taka banka kot je NLB bi morala imeti polovico manj zaposlenih. Kolikokrat na leto pa ste v banki ? Vazno je, da imas pri roki bankomat, 3x na leto pa ...prikaži več se lahko odpeljes na banko tudi 20 km stran ... ljudje so ratali razvajene pizde, vse jim je k riti prineseno ...

  • dragec 10:41 05.marec 2014.

    To ni ideja vodstva NLB, to je ukaz vodstva slabe banke in koalicije??????

  • Poss 08:47 05.marec 2014.

    V Metliki je še ena NLB poslovalnica 500m stran. V stavbi prve dolenjske hranilnice bi že zdavnaj morali urediti spominsko sobo pod okriljem Belokranjskega muzeja! Upam samo, da je interes za to.