Slovenija
17 ogledov

Kotel do jeseni bo

Med strateškimi cilji bolnišnice je po besedah Janeza Lavreta,na prvem mestu zad Žurnal24 main
Bolnišnica. Ker so člani sveta zavoda potrdili investicijski načrt, ogrevanje ni več pod vprašajem.

"Zadnjo sejo sveta zavoda ocenjujem kot eno od boljših in najkonstruktivnejših doslej," direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre odgovarja na naše vprašanje, ali so člani sveta vendarle potrdili načrt investicij.

Med temi je bil tudi nov kotel, namenjen ogrevanju bolnišnice. Če nakupa ne bi podprli, bi se lahko zgodilo, da bi bila bolnišnica jeseni brez ogrevanja. Te bojazni zdaj ni več, saj je kotel naročen, zato pa bodo ostali brez pralnice, saj bi bila njena obnova za bolnišnico trenutno prevelik finančni zalogaj.

V energetsko sanacijo
Svet zavoda je razpravo o usodi pralnice preložil že kar trikrat. "Dejstvo je, da so se kotli desetatmosferske pare doslej izkazali za neučinkovite, nepotrebne in celo potratne, zato jih bomo nadomestili s tritemperaturnimi kotli, kar naj bi nas stalo od 50 do 70 tisoč evrov," pojasnjuje Lavre.

"Zelo verjetno pa bomo storitve pralnice do nadaljnjega oddali celjski bolnišnici, ki bi prevzela tudi del naših zaposlenih. Ta rešitev bi bila cenejša in gospodarnejša od ureditve nove pralnice," ocenjuje Ivan Eržen, predsednik sveta zavoda, ki se sicer zaveda nujnosti celovite energetske sanacije bolnišnice, za katero si bolnišnica prizadeva dobiti tudi evropski denar.

Primanjkljaj kadrov
Svet zavoda je sprejel tudi razvojno vizijo bolnišnice do leta 2015. "Kadrov primanjkuje na psihiatriji in nevrologiji, zato bomo po opravljenem pripravništvu zaposlili specializantko psihiatrije, na nevrologiji pa tri specialiste," še pove Lavre, ki od predstojnikov posameznih oddelkov pričakuje poročila, na osnovi katerih bodo v prihodnje lažje načrtovali delo in razvoj na posameznih področjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.