Slovenija
15 ogledov

Kovač odstopa ne izključuje

Zaradi primerov HSE in Pošte Slovenije je Kovač za jutri ob 17. sklical izredno Žurnal24 main
Zaradi primerov HSE in Pošte Slovenije je za jutri napovedana izredna seja Kasa, v kateri bodo razpravljali o nadaljnjih ukrepih. Kovač nam podrobnosti ni želel izdati, vendar pa odstopa ne izključuje.

"V prvem delu seje bo beseda tekla o tem, na kakšen način je vlada kadrovala v nadzorna sveta HSE in Pošte Slovenija, obravnavali bomo postopke, ki jih je pri tem naredila. Drugi del bo namenjen predvsem določitvi okvirjev, v katerih bo Kas deloval v prihodnje, sprejeli pa bomo tudi ukrepe, da se kaj podobnega v prihodnje ne bo dogajalo," nam je zatrdil Bogomir Kovač, predsednik  kadrovsko-akreditacijskega sveta (Kas).

"Sklepov seje ne bi rad prejudiciral, vendar pa bodo glede na to, da je bila stopnja kršitev visoka, verjetno tudi sklepi malo bolj zavezujoči in radikalni," dodaja.

Kovač poudarja, da je Kas avtonomna institucija, ki deluje po določeni vladni uredbi, glede strokovnega ravnanja in etičnih ravnanj pa jih zavezujejo tudi določeni interni akti.

"Nič ni izključenega"
"Od vlade ne pričakujemo niti ne iščemo nekih dodatnih pojasnil,"
nam še pojasni Kovač, na vprašanje o njegovem morebitnem odstopu pa odgovori: "Nič ni izključenega. Vsekakor bomo obravnavali zadnje zadeve in prišli do soglasnih zaključkov."

Omenimo, da so vir nezadovoljstva v Kasu četrtkove menjave nadzornega sveta v HSE in Pošti Slovenije, saj je vlada pri tem zaobšla Kas, ki naj bi skrbel ravno za depolitizacijo kadrovanj v podjetjih v državni lasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.