Slovenija
62 ogledov

Kovač s tožbo nad Špeličevo

Očitano kaznivo dejanje je Čadonič Špeličevi utemeljil Kovačev pooblaščenec Fran Žurnal24 main
Obrekovanje. Bivši šef Vursa poskuša naslednico za dve leti spraviti v zapor.

Ker naj bi generalna direktorica Veterinarske uprave RS (Vurs) Vida Čadonič Špelič pred štirimi leti in pol obrekovala svojega predhodnika Zorana Kovača, ji bivši šef Vursa zdaj z zasebno tožbo na ljubljanskem okrajnem sodišču poskuša dokazati kaznivo dejanje.

Vse je pisala odvetnica

Sodišče naj preveri pooblastilo, ki ga je Varji Holec podpisala direktorica Vursa.
Franci Matoz, odvetnik

"Presenečena sem, da se je ta tožba sploh zgodila. Iz vseh dokazov je namreč razvidno, da o nikomer nisem razširjala neresnic," se je pred sodnikom zagovarjala obtožena Čadonič Špeličeva. Kovač svoji nekdanji sodelavki očita, da je v predlogu za uvedbo postopka zoper novinarko Dela pred novinarskim častnim razsodiščem (NČR) navajala lažne podatke, ki so škodovali Kovačevemu ugledu. "Ta predlog je v mojem imenu napisala odvetnica Varja Holec. Vsebine nisem avtorizirala in šele čez nekaj časa sem ugotovila, da me je pooblaščenka razumela narobe in zapisala tudi stvari, ki ne držijo. Opozorila sem jo na to, in kolikor mi je znano, je sporno vsebino umaknila," je povedala šefinja Vursa.

Čadonič Špeličeva se je na NČR pritožila, ker naj bi novinarka v članku Vursu nekorektno očitala nedovoljeno porabo državnega denarja. Iz Kovačeve tožbe pa izhaja, da naj bi direktorica v pritožbi na NČR lažno navedla, da je za domnevno oškodovanje kriv Kovač, zaradi česar naj bi ga tudi preiskovali tožilci in kriminalisti, kar pa Kovač v tožbi zanika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.