Slovenija
40 ogledov

KPK je Janezu Janši poslala novo poročilo o izvoru neznanega premoženja

Ponosni na Slovenijo Saša Despot
Protikorupcijska komisija je Janezu Janši poslala nov osnutek poročila o izvoru neznanega premoženja. Prvo poročilo je vrhovno sodišče odpravilo, ker Janša v postopku ni imel možnosti odgovora.

V poročilu, ki ga je vrhovno sodišče razveljavilo, je Komisija za preprečevanje korupcije navajala, da naj bi se premoženje zakoncev Janša nepojasnjeno povečalo za vsaj 210 tisoč evrov. Sodišče takrat sicer ni odločalo o vsebini poročila. Prvak SDS Janez Janša je poročilo po njegovi razveljavitvi označil za "pamflet, konstrukt, ki je bil uporabljen za institucionalni državni udar, da se zruši vlada in se preprečijo reforme."

Po razveljavitvi poročila pa je predsednik KPK Boris Štefanec povedal, da bodo postopek proti Janši nadaljevali. Čeprav poročilo ne obstaja več, pa še vedno ostajajo spisi in dokumenti, je še navedel Štefanec: "S sodbo vrhovnega sodišča niso odpravljeni nobeni dokumenti. Spis in dokumenti obstajajo. O tem vrhovno sodišče ni reklo ničesar."

Na KPK zdaj uradno potrjujejo, da so Janši osnutek novega poročila v izjasnitev Janši poslali v torek. "Gre za osnutek poročila, šele po odgovoru, pa bo KPK pripravila zaključno poročilo," so povedali na KPK za Žurnal24. Kaj je v tem poročilu, še ni znano, a glede na to, da so mu ga poslali v izjasnitev, poročilo lahko vsebuje indice o nepravilnostih. Po poročanju 24ur pa ima Janša za odgovor sedem delovnih dni. 

Vprašanja, o tem, ali je Janša poročilo KPK že prejel in ali bo nanj tudi odgovoril, smo naslovili tudi na predstavnike stranke in poslanske skupine SDS. Odgovore še čakamo.

v tem tednu
Komentarjev 25
  • dragec 12:59 01.junij 2015.

    Plača nas ustanovitelj SSDSS - TV

  • vladek 07:43 01.junij 2015.

    samo vi jokajte,ne boste dolgo,ritolizniki a ste pre malo plačani za takšne komentarje

  • xy 00:21 01.junij 2015.

    šef belouš Rdeči gad spet ne zna sprejeti priporočene pošiljke. Tudi prepisana diplomskanaloga od tovariša Kardelja mu pri tem ni v pomoč