Slovenija
83 ogledov

KPK: Župan na enem stolčku preveč

Tomaž Drolec, župan Komende. Anže Petkovšek
KPK: Poklicni župan občine Komenda Tomaž Drolec kljub opozorilu še naprej zaseda nezdružljivi funkciji. Drolc: odstopil sem z mesta nadzornika.

Tomaž Drolec je že dobil opozorilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da sta njegovi funkciji župana in predsednika nadzornega sveta gospodarske družbe PCK UPVIN nezdružljivi.
Zakon namreč določa, da poklicni funkcionar ne sme biti član oziroma opravljati dejavnosti upravljanja, nadzora in zastopanja v gospodarskih družbah, gospodarskih interesnih združenjih, zadrugah, javnih zavodih, javnih skladih, javnih agencijah in drugih osebah javnega in zasebnega prava, razen v društvih, ustanovah in političnih strankah.

KPK je Drolcu poslala opozorilo o nezdružljivosti funkcij in ga pozvala, da v treh mesecih po prejemu opozorila odpravi nezdružljivost in se odreče funkciji predsednika nadzornega sveta gospodarske družbe PCK UPVIN. Opcijsko bi lahko nezdružljivost odpravil tudi tako, da bi se odrekel funkciji poklicnega župana.

Po preteku treh mesecev, in sicer 8. januarja letos, je komisija z vpogledom v Poslovni register Slovenije ugotovila, da nezdružljivost ni odpravljena, komisija pa prav tako ni prejela nikakršnega obvestila Drolca v zvezi s tem, so na KPK zapisali v sporočilu za javnost.

Komisija nima pravih informacij

Drolec pa je v zvezi z nezdružljivostjo omenjenih funkcij dejal, da je z mesta predsednika nadzornega sveta PCK UPVIN odstopil pri prvem pozivu. Pojasnil je, da je odstopno izjavo posredoval omenjeni gospodarski družbi ter dodal, da komisija očitno ni dobila informacije o njegovem odstopu.

Komentarjev 2
  • lukaz 19:54 28.januar 2014.

    Človek odkrito in brez sramu prizna podkupovanje in še ostaja na položaju brez kakršnihkoli sankcij!!!Sramota! Kje je sedaj NPU, KPK, sodišča, policije,...? Jaz grem iz Slovenije takoj, ko bo mogoče, pa se vi jebite med sabo, ker mene ne boste več.!!!

  • KOJAK 19:37 28.januar 2014.

    Bananistan - Psi lajajo, svinje še naprej praznijo korito!