Slovenija
2307 ogledov

Kradel kot sraka in to na zelo predrzen način

Vlomilec
Obstaja sum, da je izvršil vsaj 15 kaznivih dejanj. V kolikor menite, da ste tudi vi med oškodovanci, se zglasite na postaji, sporočajo policisti.

 

Mariborski policisti so v sredo odvzeli prostost 39-letnemu Mariborčanu, specialnemu povratniku, ki ga utemeljeno sumijo storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način. Moški je kradel v Mariboru in v njegovi okolici, v Miklavžu na Dravskem polju, v Račah in v Slovenski Bistrici.

"Osumljeni je, z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi, dejanja izvrševal na zelo predrzen način, v času, ko so se oškodovanci nahajali  doma, bodisi v sami  stanovanjski hiši ali njeni okolici, na primer na vrtu. Oškodovanci in drugi očividci so ga ob izvrševanju kaznivih dejanj večkrat  tudi zalotili, venomer  pa je našel kakšen izgovor, s katerim je opravičeval svoje zadrževanje na kraju dejanja,"  dodaja predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, Miran Šadl. 

Pri opravljeni hišni preiskavi so mu policisti zasegli ukradene predmete in nekatere med njimi že vrnili oškodovancem, za ostale še preverjajo izvor. Gre za več kosov zlatnine, več bižuterije, LCD  televizor znamke  Samsung,  črna vrečka za nakit s tremi
spominskimi srebrniki, mobilni telefon znamke Samsung.

Policisti  so mu zasegli tudi dve injekcijski  brizgalki z neznano tekočino,  za katero  sumijo, da je prepovedana droga.

Z dosedanjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljeni junija in julija izvršil vsaj šest kaznivih dejanj, pri katerih  si je pridobil  za več kot 4.000 evrov protipravne premoženjske koristi.  Po današnjem zaslišanju mu je dežurni preiskovalni sodnik odredil propor. 

Iz PU Maribor še sporočajo, da nadaljujejo z zbiranje obvestil od dejanjih 39 - letnika, saj  "obstajajo razlogi za sum, da je opisani osumljenec izvršil vsaj še petnajst tovrstnih kaznivih dejanj."  V  kolikor menite, da ste tudi vi med njegovimi oškodovanci, se zglasite na Policijski postaji Maribor II, so še sporočili iz Maribora. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.