Slovenija
6 ogledov

Kradli gorivo in kosilnice

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Tujca na Pincah sta včeraj skušala privarčevati pri gorivu in se odpeljala, ne da bi plačala. Na Bledu v petek množični pretep, v Šenčurju pa so neznanci pokradli za 1.500 evrov kosilnic.

Na bencinskem servisu Petrol v Pincah na avtocesti sta dva voznika osebnih avtomobilov, tujih registrskih oznak, natočila gorivo in odpeljala, ne da bi plačala.  Kasneje so ju policisti zaustavili v bližini izvoza Lipovci. Zoper oba bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, so sporočili s policijske uprave Murska Sobota.

Pretepalo se je "večje število ljudi"
V petek po polnoči pa so bili policisti s kranjske policijske uprave obveščeni, da je pred nočnim lokalom na Bledu prišlo do pretepa. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da sta se sprla in nato stepla 20-letni Blejčan in 32-letni moški iz Koroške Bele. Slednji je bil pri pretepu lažje telesno poškodovan. Mlajšega so policisti pridržali in bodo v zadevi napisali kazensko ovadbo.

Istega dne okoli 4. ure so bili ponovno obveščeni, da se pred istim nočnim klubom ponovno pretepa večje število ljudi.

S kranjske policijske uprave še sporočajo, da so neznanci v petek vlomili v trgovino v Šenčurju in odtujili nekaj kosilnic v skupni vrednosti okoli 1.500 evrov.

Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je prišlo do več, med seboj nepovezanih pretepov in da se pred vhodom še vedno zadržuje okoli 50 oseb. Po zbranih prvih obvestilih so se na ukaz policistov, da se razidejo, le-ti razšli. Po do zdaj zbranih obvestilih so policisti identificirali 20-letnika in 23-letnika, oba iz okolice Bleda, ter 25-letnega Radovljičana, ki so se pretepali z do sedaj še neznanim moškim. V pretepu so posredovali varnostniki varnostne službe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem ugotovitve vseh okoliščin pretepa, so še sporočili s policijske uprave.

Obravnavali 18 prometnih nesreč
Policisti so v noči na ponedeljek sicer obravnavali 18 prometnih nesreč, v katerih se je pet udeležencev lažje poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 23 kršitev javnega reda in miru ter 26 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 11-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali devet voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 11 vlomov, devet tatvin, dve poškodovanji tuje stvari ter eno ogrožanje varnosti, ena povzročitev splošne nevarnosti, ena preprečitev uradnega dejanja in eno nasilje v družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.