Slovenija
33 ogledov

Kradli kot srake

(Foto: iStock) Žurnal24 main
Policisti priprli 25-letnika z območja Žalca in na prste stopili več pajdašem. „Specializirali“ so se za rope, vlome in tatvine. Vlomili tudi v osnovno šolo in župnišče.

Žalski policisti in celjski kriminalisti Sektorja so dva mladeniča, stara 21 in 25 let, preiskovali že nekaj časa; ugotovili so, da sta se „specializirala“ za tatvine, rope in podobne prekrške.

Marca letos sta oropala 34-letnega oškodovanca, ki sta ga zvabila, da se je z vlakom pripeljal iz Ljubljane v Celje, tam pa sta ga v bližini postaje pričakala, ga zbila na tla ter mu na silo vzela nahrbtnik, denar in mobilni telefon.

Pri preiskovanju opisanih kaznivih dejanj velikih tatvin so policisti ugotovili, da je oškodovano gradbeno podjetje ob prijavi kaznivega dejanja policiji naznanilo bistveno večje število odtujenega električnega orodja, kot jim je bilo dejansko ukradenega. V zvezi tega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi krive ovadbe.

V Preboldu sta nekaj dni zatem pristopila do 30-letnika. Grozila sta mu, da ga bosta pretepla, potem pa mu ukradla mobilni telefon ter denarnico z dokumenti in ga prisilila, da jima je povedal PIN kodo bančne kartice. Dvignjeno gotovino sta si razdelila.

Sodnik je za starejšega izmed njiju odredil pridržanje, saj je bil v preteklosti že večkrat obravnavan zaradi podobnih kaznivih dejanj, za katera so ga tudi pogojno obsodili.

Vlomili tudi v šolo in župnijo
Mlajši izmed obeh osumljenih je v sodelovanju z 22-letnikom z območja Velenja in 25-letnikom z območja Žalca od septembra naprej izvršil še vsaj dvanajst kaznivih dejanj velikih tatvin na območju Policijske uprave Celje, predvsem vlomov v garaže, vikende in gradbene zabojnike.

Med drugim so vlomili v objekt Osnovne šole Griže, od koder so odnesli traktorsko in rotacijsko kosilnico ter s tem osnovno šolo oškodovali za okoli 3.000 evrov. Prav tako so vlomili v garažo last župnije Gotovlje in iz nje ukradli snežno frezo in rotacijsko kosilnico ter s tem oškodovali župnijo za 1.500 evrov. Osumljeni so vlomili tudi v Dom Nine Pokorn Grmovje v Pernovem in več gradbenih zabojnikov na različni gradbiščih, od koder so ukradli več kosov električnega ročnega orodja, s čimer so oškodovancem povzročili materialno škodo, ki presega več tisoč evrov.

Na podlagi zbranih obvestil in pri opravljanju hišnih preiskav je bilo zaseženih več ukradenih stvari in tudi pripomočkov, ki so jih osumljeni uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj. Zaradi opisanih kaznivih dejanj bo zoper osumljene podana kazenska ovadba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.