Slovenija
2377 ogledov

Krajani pomagali ujeti tihotapce prebežnikov

Policija in nova vozila Andrej Leban
Policisti se za pomoč zahvaljujejo.

Policisti so včeraj na območju Gorjancev s pomočjo tamkajšnjih krajanov uspešno stopili na prste trem organizatorjem nezakonitih prehodov meje.

Policiste so krajani Velikih Brusnic in Jugorja okoli 19. ure obvestili o dveh sumljivih vozilih, ki sta peljali v smeri proti Brusnicam. Operativno-komunikacijski center je o tem takoj obvestil policijske patrulje na širšem območju, vključili so se tudi kriminalisti, da bi izsledili vozili.

Italijanka vozila pet tujcev

Vozili so ustavili na avtocesti pri Leščevju, med postopkom pa ugotovili, da je bilo v enem od vozil, ki ga je vozila 38-letna državljanka Italije, še pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V drugem vozilu pa so našli dva državljana Tunizije - organizatorja nezakonitih prehodov meje, ki sta prevažala pet tujcev, od tega dva kar v prtljažniku vozila.

Državno mejo so tujci po ugotovitvah policije prestopili na območju Gorjancev, pri Šumečem potoku pa so čakali na organizatorje, ki naj bi jih prepeljali v notranjost države.

Tujce vrnili na Hrvaško

Policisti so trem organizatorjem odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Pet državljanov Sirije, štiri državljane Iraka in državljana Libije pa bodo po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so sicer prejeli še več klicev z obvestili o sumljivih vozilih, se nanje odzvali, a sumljivih okoliščin v ostalih primerih niso ugotovili. Kljub temu pa se občanom zahvaljujejo, saj so z njihovo pomočjo pri svojem delu lahko še bolj uspešni in učinkoviti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • stanislav37 18:53 14.maj 2019.

    Predinovi učeči Praslovani plavajo čez bodečo žico Kolpe in Sotle, da bi se naselili v naših uskoških EU volilnih genih: https://www.academia.edu/39116127/Tesla_fights_back