Slovenija
216 ogledov

Krajanom nov dom

Zdajšnji Dom družbenih organizacij na Belem Križu je dotrajan in zato malo upora Žurnal24 main
Beli Križ. Dom družbenih organizacij bo KS Portorož zgradila na novo.

Zdajšnji Dom družbenih organizacij na Belem Križu je star in dotrajan. Ne da se ga ogreti in ker je v slabem stanju, se ga uporablja samo minimalno. Sama sanacija pa ne bi bila smiselna,” nam je povedal Mauro Belac, predsednik sveta Krajevne skupnosti (KS) Portorož. Pred dnevi je namreč KS objavila razpis za gradnjo novega Doma družbenih organizacij, rok za oddajo ponudb pa se konča 22. aprila.

Razpis. Rok za oddajo ponudb za gradnjo novega Doma družbenih organizacij je 22. april, rok za gradnjo pa naj bi bil predvidoma štiri mesece od podpisa pogodbe.

Dvorana in mansarda
Zdajšnji objekt bo KS porušila in zgradila stavbo v enaki tlorisni površini, le da bo višja še za mansardo. V pritličju bodo krajani KS Portorož imeli na uporabo večnamensko dvorano za razne športno-kulturne dejavnosti, deloval bo pevski zbor, izvajale se bodo razne delavnice. Stavba bo imela čajno kuhinjo, spredaj bo tudi igrišče za otroke in mlade mamice. V mansardi pa bodo nato preuredili šest do sedem pisarn, ki bodo v uporabi za društva in klube.

Z lastnimi sredstvi
Trenutno v zdajšnji stavbi med drugimi delujejo CB-radioklub, zveza radioamaterjev in društvo Adria Classic-Piran. Kot nam je še pojasnil Belac, bo krajevna skupnost dom zgradila iz svojih lastnih sredstev, kolikšna bo vrednost projekta, pa bo znano po razpisu, ko bodo zbrali najugodnejšega ponudnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.