Slovenija
23 ogledov

Kraljevina Enclava zapušča Slovenijo

Kingdom Print screen
Iz samooklicane kraljevine Enclava so sporočili, da se premikajo na novo lokacijo.

Kraljevino so nedavno razglasili na okoli sto kvadratnih metrov velikem zemljišču med Brezovico pri Metliki na slovenski strani in Brezovico Žumberačko na Hrvaški.

Ministrstvo: Ne gre za nikogaršnje ozemlje

"Iz slovenskega zunanjega ministrstva so nam sporočili, da je Terra Nullius na katerem stoji Kraljevina Enklava na ozemlju ob slovensko-hrvaški meji, ob slovenski vasi Brezovica pri Metliki,v resnici del Slovenije in da je določitev meje predmet arbitražnega sodišča. Območje ob slovenski vasi Brezovica, 50 kilometrov zahodno od Zagreba, ni nikogaršnje ozemlje, kot so nam rekli domačini," so sporočili na svoji strani na socialnem omrežju Facebook.

"Spoštujemo neodvisnost držav, njhove meje in zakonodajo, zato ustavljamo vse aktivnosti glede ustanavljanja nove države na hvaško-slovenski meji," dodajajo. Kraljevino bodo preselili na del ozemlja ob reki Donavi ob hrvaško-srbski meji. 

Za državljanstvo zaprosilo že več kot pet tisoč ljudi

Ustanovitelji kraljevine prihajajo iz Poljske. Od domačinov naj bi izvedeli, da je v bližini Metlike kos ozemlja, ki ne pripada nikomur. Ugotovili so, da je to odlično mesto za uresničitev njihovih sanj o Enklav, ki bi bila "prostor, kjer bi lahko vsak, ne glede na barvo kože, vero ali narodnost, izrazil svoje mnenje, brezplačno študiral in služil denar, ne da bi ga morali skrbeti davki,"

Za državjanstvo v popularni mini državi je doslej zaprosilo več kot 5000 ljudi, poroča STA.

Komentarjev 3