Slovenija
68 ogledov

Kraljica metliške črnine za gasilce

Metlika - Za gasilce
1/6
GZ Metlika
Pred prihajajočim metliškim praznikom, ko bo aktualna kraljica metliške črnine predala svojo krono, je Katja Jakljevič uspešno sklenila tudi svoj projekt, ki ga je poimenovala Za gasilce.

Aktualna kraljica metliške črnine, Katja Jakljevič, sicer tudi glasbenica in gasilka, je na velikonočni ponedeljek v sodelovanju z glasbenimi prijatelji in Gasilsko zvezo Metlika pripravila veliki dobrodelni koncert. Pod pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja so nastopajoči in obiskovalci zbirali denar za gasilce.

Do zaključka koncerta so zbrali dobrih 4.600 evrov, svoje so po koncertu dodali še številni donatorji. Kraljica metliške črnine je tako na koncu projekta, ko so nekaj denarja za defibrilatorje dodala še gasilska društva iz Radovic, Rosalnic, Podzemlja in Gradaca, zbrala dobrih 9.000 evrov, ki jih je namenila za nakup petih defibrilatorjev in različnim pripomočkom za prvo pomoč.

Včeraj je pred gasilskim domom Metlika potekal zaključek projekta Za gasilce, v okviru katerega so svečano v uporabo predali vso nakupljeno opremo. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Metlika bodo uporabo defibrilatorja predstavili gasilcem in krajanom vseh 18 gasilskih društev pri Gasilki zvezi Metlika. Tako je, ko Metličani stopijo skupaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.