Slovenija
19 ogledov

Kramarjevi priboljški

Kramarja bi lahko s posebno odločbo razrešila tudi centralna banka. Žurnal24 main
Nekdanji predsednik uprave NLB bi lahko poleg milijona evrov nagrade zahteval še 36 plač.

Poleg milijonske nagrade se je Marjan Kramar z vrha NLB poslovil še z dodatkom za izpolnitev mandata. To so potrdili tudi neuradni viri blizu vrha NLB.

 
 

NS bi moral  Kramarja krivdno razrešiti in zoper njega vložiti odškodninsko tožbo zaradi nekaterih spornih poslov iz preteklosti. Ker tega ni storil, bi moral zoper njega vložiti odškodninsko tožbo po koncu mandata.

Matej Lahovnik, minister za gospodarstvo

 
Iz pogodbe je razvidno, da naj bi bil dodatek izplačan v 15 dneh po prenehanju mandata v višini dvanajst bruto plač zadnjega meseca pred prenehanjem mandata. Če se je tudi januarska plača prvega moža NLB gibala okoli 16 tisoč evrov bruto, bi Kramar v februarju na svoj račun od NLB dobil še okoli 192 tisoč evrov dodatka za dokončan mandat.

Površni nadzorniki
Kot smo pisali že včeraj, bi bil Kramar upravičen še do okoli 384 tisoč evrov bruto odškodnine.

Po pogodbi, ki je bila podpisana januarja 2004, bi nadzorni svet Kramarja moral najpozneje v šestih mesecih pred potekom mandata obvestiti, ali bo znova imenovan na mesto predsednika uprave ali ne.

"Če NLB zamuja z izpolnitvijo te obveznosti, bo izplačala predsedniku uprave pavšalno odškodnino v višini 24 mesečnih bruto plač predsednika uprave." Tudi v tem primeru ne gre za osnovno bruto plačo, ta je bila po pogodbi 12.950 evrov bruto, ampak se kot osnova upošteva zadnja mesečna bruto plača. Nadzorniki so rok zamudili, a so se izognili plačilu te odškodnine, smo izvedeli neuradno.

O izplačilu dodatkov in odškodnin Marjanu Kramarju smo vprašali tudi NLB. A so nam  odgovorili, da lahko podatke o tem dajeta le prvi nadzornik, ki za komentar ni bil dosegljiv, in nekdanji predsednik uprave, Marjan Kramar sam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.