Slovenija
4826 ogledov

Kranj: Dolga leta je spolno zlorabljal hčerki partnerice in zlorabe snemal

Zloraba
1/3
Profimedia Fotografija je simbolična.
Kranjsko okrožno sodišče je konec marca 53-letnega moškega z območja Gorenjske, ki je po ugotovitvah sodišča dolga leta sistematično fizično in spolno zlorabljal hčerki svoje zunajzakonske partnerice in zlorabo snemal, obsodilo na 30 let zapora. Sodba sicer še ni pravnomočna, je v torek poročal spletni Gorenjski glas.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Kranju so za Gorenjski glas potrdili, da je sodišče obtožencu, zoper katerega so vložili obtožnico za enajst kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, kazen 30 let zapora izreklo 22. marca.

Obtoženi naj bi po poročanju medija osem let sistematično fizično in spolno zlorabljal pastorki, od katerih ena velja za slabotno osebo. Njegova ravnanja je policiji prijavila ena od pastork po tem, ko se je odselila od doma.

Sojenje je po odločitvi sodišča zaradi zavarovanja osebnosti dveh oškodovank potekalo za zaprtimi vrati.

Zloraba | Avtor: Profimedia Fotografija je simbolična. Profimedia

Kranjsko tožilstvo je zadevo v obravnavo prejelo po redni poti, sprva zaradi surovega ravnanja, družinskega nasilja in spolne zlorabe, šele med sodno preiskavo pa se je izkazalo, da naj bi šlo za večletno zlorabljanje, še piše portal.

Naknadno se je izkazalo tudi, da naj bi obtoženi pastorki zlorabljal že v času, ko sta bili mladoletni, in da svoje početje snemal, posnetke pa hranil. Obtoženemu je sodnica podaljšala tudi pripor, medtem ko je oškodovanki s premoženjskopravnima zahtevkoma napotila na civilno pravdo, še piše Gorenjski glas.

Zloraba, otrok | Avtor: Profimedia Fotografija je simbolična. Profimedia

 

Komentarjev 5
  • Avatar jate
    jate 04:41 04.april 2024.

    kaj mati ni nič posumila?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:00 03.april 2024.

    Kastracija in dosmrten zapor! A mama je pa spet ena tistih nemočnih žensk, ki se mu ni mogla upreti? Seveda, ker je lažje ravnati po principu nič ne vidim, nič ne slišim.

  • Ender3 18:54 03.april 2024.

    Potreben je kemične kastracije in šele potem zapora..To je hudič v človeški podobi..