Slovenija
1948 ogledov

Počila je petarda, pes je skočil na cesto, nato pa ...

pes povodec
Kranjski policisti so v torek popoldan obravnavali prometno nesrečo, v kateri je osebni avtomobil povozil psa, ki naj bi zaradi poka petarda skočil preko ograje in pobegnil z dvorišča.

Pes je po trčenju z osebnim avtomobilom poginil, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot so še navedli, so pred tem dogodkom v torek na Facebook strani Policijske uprave Kranj objavili kratko anketo, v kateri so uporabnike vprašali, kaj menijo, kako živali doživijo pok petarde oziroma pirotehnike.

Zavetišče Horjul Intervju Vizita za živali V tem času veliko živali povozi avto

V enem dnevu je na vprašanje odgovorilo 471 uporabnikov. 460 ozaveščenih uporabnikov oz. 98 odstotkov se zaveda vpliva pokanja na živali, ki občutijo paniko, strah in želijo pobegniti. 11 uporabnikov oz. dva odstotka pa je bilo takih, ki so v šali ali zares menili, da pok na živali nima vpliva, so sporočili s PU Kranj.

Vožnja in alkohol Avto Vozniki, te dni pričakujte veliko brezglavih živali

Na policiji so zato ponovno opozorili, da pri uporabi pirotehnike izberite kraj, kjer ne boste motili drugih, če tak kraj sploh obstaja. "Ne plaši živali, ne meči med ljudi, ne povzročaj škode, bodi uvideven, oobdrži vse prste. Odpovej se pirotehniki," so pozvali.

Petarde, ne!

Za vesele in zabavne praznike ne potrebujemo petard!

Posted by Slovenska policija /The Slovenian police on Monday, December 17, 2018
Komentarjev 2
  • alen06 23:24 27.december 2018.

    Sej nevem a bi lastnika okrivu k je pustu psa samga al "otroka", ki je po možnosti šel dražit psa s petardam zanalašč ali ponesreči..