Slovenija
20 ogledov

Kranjčani na svoje

Bakovnik na sredi ter oba podpredsednika nove centrale: Denis Turk levo in Stane Žurnal24 main
Nova sindikalna centrala. Ustanavlja jo svet gorenjskih sindikatov.

“Ustanovili smo novo slovensko sindikalno centralo,” je po včerajšnjem ustanovnem kongresu Zveze reprezentativnih sindikatov Slovenije povedal prvi predsednik Rajko Bakovnik.

Ocenil je, da se po moči uvršča v zlato sredino obstoječih sedmih central in da se jim bo najpozneje v dveh mesecih pridružil tudi v Ekonomsko-socialnem svetu.

Srečanje na Joštu

12 tisoč članov šteje nova sindikalna centrala Zveze reprezentativnih sindikatov Slovenije.

1. maja bo tradicionalno srečanje na Svetem Joštu nad Kranjem. Slavnostni govornik bo premier Borut Pahor.

Neproduktivna konkurenca
“Sindikalni prostor v Sloveniji je preveč razdrobljen in neproduktivno konkurenčen eden drugemu,” je Bakovnik pojasnil vzroke za ustanovitev nove centrale.

“Od preostalih se ločimo po organiziranosti in načinu delovanja. Ohranjamo samostojnost posameznih članic,” je poudaril razliko.

Bakovnik, sicer predsednik Sveta gorenjskih sindikatov, vztraja, da cilj ni razlikovanje, pač pa želja po združevanju. Ustanovna člana sta še sindikat igralniških delavcev ter sindikat voznikov avtobusov.

Računajo na krepitev
Bakovnik upa, da se bo ustanovni trojici v novi centrali kmalu pridružil še kakšen od reprezentativnih sindikatov, kot sta Fides in policijski sindikat.

“Povezujemo sindikalni prostor ter pričakujemo, da bo to začetek boljše koordinacije in povezovanja vseh sindikalnih organizacij v Sloveniji. Do preostalih sedmih central bomo negovali partnersko vlogo,” je napovedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.