Slovenija
4 ogledov

Kranjska občina se trese

Včeraj je bilo tresljajev in hrupa manj. Z višino se potencirajo, pravijo zaposl Žurnal24 main
Vibracije. Obnova ceste otežuje delo, pravijo zaposleni na Upravni enoti Kranj.

Zaposleni v kranjski občinski stavbi pravijo, da že nekaj časa težko prenašajo močno povečan hrup, ropot in tresenje celotnega objekta. Sumijo, da so presežene dovoljene meje.

Ropotanje in tresenje se vlečeta že od gradnje trojčkov pri gimnaziji in obnove Globusa. Hrup in tresljaje pa zdaj povzroča še obnova ulice pod občinsko stavbo.

Najbolj moteče je za tiste, ki delajo na strani stavbe, ki je nad njo,” je opozorila uslužbenka Upravne enote Kranj. “Ker je ob tako močnem hrupu zelo težko biti zbran in delati, se sprašujemo, ali niso presežene zakonsko dovoljene meje hrupa, tresenja,” je dodala.

Zanima jih tudi, kdaj se bodo zadeve normalizirale in bodo dela končana. Prosijo, naj se prouči možnost, da bi jih prestavili v popoldan ali na konec tedna.

“Nič bolj kot prej”
Obnova ulice mimo občinske stavbe spada v okvir velikega projekta prometne ureditve Slovenskega trga, so spomnili pri mestni upravi, sicer naročnici del.

“Glede hrupa in tresljajev nimamo potrditve, da bi bili obsežnejši, kot je pri tovrstnih delih običajno, vsekakor pa so zanemarljivi v primerjavi z vplivi gradbišča v času, ko so se gradile nove stavbe v kareju A, pri Gimnaziji Kranj,” je povedala občinska predstavnica za stike z javnostmi Mendi Kokot.

“Vsako gradbišče ima vpliv na neposredno okolico, čemur se ni mogoče izogniti, vendar gre k sreči za razmeroma kratkotrajno motnjo,”
je dodala.

Meteorna kanalizacija je že položena, izvajalec menja tamponsko nasutje, položeni so tudi prvi granitni robniki. Pri občinski upravi konec del pričakujejo konec aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.