Slovenija
1990 ogledov

Kras: Z blagovno znamko MDK imamo težave pri kupcih

meso Žurnal24 main
"Kdaj in kako bomo nadaljevali z delom v Zalogu, zaenkrat še nismo sprejeli odločitve," so v zvezi z zaprtim obratom Mesnin dežele Kranjske v Zalogu povedali v družbi Kras, ki je lastnik podjetja.

Včeraj smo poročali, da naj bi obrat Mesnin dežele Kranjske v Zalogu trajno zaprli, medtem ko je druga predstavnica sindikata, ki je bila na sestanku, prepričana, da gre pri napotitvi delavcev v druge obrate za začasno rešitev. Lastniki pravijo, da odločitve o tem, kdaj in kako bodo delo v Zalogu nadaljevali, še ni sprejeta. 

V petek so imeli sestanek novi direktor, predstavnika novega lastnika in predstavniki sindikatov. Na tem sestanku je "bilo povedano, da zaenkrat obrata v Zalogu ne moremo odpreti. Obrat je zaprla inšpekcija in ne novo vodstvo oziroma novi lastniki in ne obratuje že od 22. januarja 2018. Glede na oceno potrebnih aktivnosti se bomo v prvi vrsti fokusirali najprej na družbo Kras d. o. o., saj imamo z blagovno znamko MDK v tem trenutku težave pri kupcih," so nam odgovorili v družbi Kras, ki ima kakšna dva tedna novega lastnika, to je Jato Emono.

Včeraj pa je bil še svet delavcev. "Z nekaterimi zaposlenimi bomo uredili razmerja za delo na enoti Šepulje, s posameznimi pa sklenili individualne dogovore za lokacijo naše enote Sečovlje. Pri tem bomo upoštevali določila kolektivne pogodbe. Za ostale delavce intenzivno iščemo zaposlitve pri delodajalcih v osrednjeslovenski regiji. Tistim, ki jim dela ne bomo mogli najti, bomo odredili čakanje na delo doma," so pojasnili v Krasu, ki ga vodi Borut Volk. 

Slovenija Mesnine dežele Kranjske: delavce bodo vozili na Primorsko

Sredstva za plače, ki so bile izplačane včeraj, je zagotovila družba Jata Emona, so še povedali v Krasu.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.