Slovenija
26 ogledov

Kraški zidar gre v stečaj

Gradbeništvo Shutterstock
Danes je po neuspešnih pogovorih z banko začelo stavkati okoli 300 zaposlenih v Kraškem zidarju. Zaposleni so po prejeti uradni informaciji o vloženi vlogi za prekinitev postopka prisilne poravnave družbe danes zjutraj stavko zamrznili.

Izvršni sekretar KS 90 Damjan Volf je dejal, da bodo delavci od torka naprej od doma na čakanju na delo s 100-odstotnim nadomestilom.

Predstavnike sindikata je direktor družbe Radoš Lipanje danes uradno seznanil, da je v petek na Okrožno sodišče v Kopru vložil predlog za umik postopka prisilne poravnave. Predstavniki sindikata so se tako odločili za zamrznitev stavke, delavce pa bo vodstvo poslalo na čakanje na delo od doma s 100-odstotnim nadomestilom, je še pojasnil Volf.

Upajo na obravnavanje v najkrajšem času

Ne glede na sodne počitnice v sindikatu pričakujejo, da bo vlogo za prekinitev postopka prisilne poravnave koprsko sodišče obravnavalo v najkrajšem možnem času.

Vodstvo družbe je vlogo za prekinitev postopka prisilne poravnave vložilo, ker so bili pogovori z bankami upnicami neuspešni.

Upali so do zadnjega

Kraški zidar, ki je od junija v prisilni poravnavi, se je z bankami upnicami dogovarjal glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala.

Delavci so po dvotedenskem dopustu danes pričakovali, da bodo glede na obljube delodajalca dobili novega investitorja, ki bo poskrbel sredstva za poplačilo tudi njihovih terjatev.

Komentarjev 2
  • dragec 09:08 13.avgust 2012.

    Predlog Pahorju naj se mal prikaže pri Kraškem zidarju.

  • URIAH HEEP 08:19 13.avgust 2012.

    Čimprej poiščite drugo službo, ker tole bo šlo v stečaj!Svoj zahtevek pa prodajte iztrjevalcem.