Slovenija
3 ogledov

Kratki roki razburjajo

Vladimir Rukavina upa, da bo že prihodnji teden lahko podpisal pogodbe s kulturn Žurnal24 main
EPK razpisi. Pritožili so se lahko v štirih dneh.
Sporen tudi rok za prijavo?
Za prijavo samo devet dni. Naj spomnimo, da je na začetku novembra Narodni dom Maribor razpisal sredstva za kulturne programe v okviru EPK v višini nekaj manj kot 300 tisoč evrov. Že takrat je bilo slišati kar nekaj kritik, saj je bil rok za pripravo dokumentacije po mnenju mnogih prekratek, in sicer je trajal le devet dni. "Vsi programski sklopi so bili pripravljeni tako, da se je bilo nanje težko sploh prijaviti. Ker smo se na razpis prijavljali številni, seveda nismo želeli glasno opozarjati na te težave. Pa tudi časa nam je zmanjkalo," je bil še kritičen Padjan.

 "Za pritožbo na rezultate razpisa smo imeli le dva dni. To je premalo," je bil kritičen Branko Padjan, ustanovitelj Plesne šole Rolly, ki se je tako kot 108 drugih kulturnikov novembra prijavil na razpis za zbiranje kulturnih programov v okviru Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012. Prejšnji četrtek so bili namreč prijavitelji po elektronski in navadni pošti obveščeni, ali so bili pri kandidaturi za sredstva uspešni. Do včeraj do polnoči pa so imeli čas, da se na rezultate pritožijo.

Konec tedna znana imena
Martina Kositer iz Narodnega doma Maribor, ki je vodila razpis, nam je pojasnila: "Če štejemo skupaj s soboto in nedeljo, je to štiri dni. Želimo namreč, da bi lahko prosilci čim prej dobili denar, zato smo tudi tako pohiteli, saj bo kmalu konec decembra."

Na razpisu je bilo uspešnih 69 projektov. Kot je dodala Kositrova, bo danes zasedal še začasni sekretariat EPK, ki bo dokončno odločal o delitvi denarja med projekti. Točen seznam tistih, ki so bili uspešni na razpisu, bo znan do konca tega tedna. "Pogodbe bodo pripravljene v kar se da kratkem času, pričakujemo, da bi lahko bile podpisane že prihodnji teden," je še pojasnila Kositerjeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.