Slovenija
17 ogledov

Kratko potegnili okoliški obrtniki

Zaposlenim v Pohištvu, ki izdelujejo stole in mize, podjetje dolguje več kot 300 Žurnal24 main
Prisilna poravnava. Javor Pohištvo s 5,5 milijona evrov navadnih terjatev in 300 tisoč do zaposlenih.

''Podjetniki poslujemo tudi z drugimi Javorjevimi družbami. Če bom izrekel kaj ostrega, bom na drugi strani potegnil kratko. Druge Javorjeve družbe namreč poslujejo in plačujejo, sicer z manjšo zamudo, a vendarle, potem bomo še to zapravili,'' nam je včeraj dejal eden od upnikov družbe Javor Pohištvo, ki je želel ostati neimenovan.

Okrožno sodišče v Kopru je nad družbo ta teden začelo postopek prisilne poravnave. Vseh terjatev je za okrog sedem milijonov, navadnih terjatev do več kot 300 partnerjev pa za 5,5 milijona evrov. Davčni upravi RS dolguje milijon evrov, Zavarovalnici Triglav 93 tisoč evrov, med upniki pa je največ podjetnikov in obrtnikov s terjatvami do nekaj deset tisoč evrov.

V upniškem odboru je tudi domače podjetje Tapetništvo Žele Milan iz Pivke, ki mu Pohištvo dolguje 30 tisoč evrov. ''To je za moje podjetje zelo veliko. Dolgovi se vlečejo že dve leti,'' nam je dejal lastnik Milan Žele. V prisilni poravnavi bi bili upniki poplačani 20-odstotno, če bo stečaj, pa nič, je ocenil Matjaž Filipčič, pooblaščeni ocenjevalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.