Slovenija
22 ogledov

Kredit za posteljo in kuhinjo

Prazno stanovanje Reuters
Pomoč. Družini grozi deložacija, najemnine niso plačali že več kot pol leta.

"Imam službo, imam dve krasni punčki, me pa kljub temu skrbi, ker nam zaradi dolgov grozi, da bomo ostale na cesti," je obupana mati (ime je znano uredništvu). Najemnine niso plačale že več kot pol leta, zamujajo tudi s plačilom drugih položnic. "Na občini sem prosila, naj ne sprožijo postopka na sodišču; dali so mi časa do 20. marca, a denarja ne morem dobiti. Nikogar ni, ki bi nam lahko pomagal," pojasnjuje. V tem trenutku si želi le plačilo najemnine, da bi njeni 13-letni dvojčici obdržali svoj dom.

Neopremljeno stanovanje

Ker si je mož našel drugo žensko, je mati z dvema hčerkama ostala brez strehe nad glavo. Občina jih je začasno naselila v garsonjeri, pravkar pa so jih preselili v večje neprofitno stanovanje. "Ker je bila garsonjera popolnoma neopremljena, sem vzela kredit," opisuje mati. Po njenih besedah je bilo treba kupiti čisto vse, tudi kuhinjo in postelje. Neopremljeno je bilo tudi novo neprofitno stanovanje, a so pohištvo odnesli iz garsonjere.

Skupno s plačo, vsemi dodatki pri plači, otroškim dodatkom in preživnino od očeta dobijo 1.190 evrov na mesec. Višina najemnine je 240 evrov, 130 evrov dajejo za plin, skoraj 500 evrov za kredit. "Dodatnih 200 evrov damo za druge položnice, tudi šola in šolske potrebščine niso zastonj," še opisuje. Tako jim zmanjka za najnujnejše, vsak nepričakovan strošek pa zamakne plačilo položnic.

Le preverjene zgodbe

Z družino so nas povezali v Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Žal žalostnih zgodb, ki nam jih pošiljate bralci, ne moremo objaviti samo na podlagi vaših pisem, kjer ne navajate kontaktnih podatkov, navajate pa številko vašega računa. Zgodbe, ki jih objavljamo, morajo preveriti organizacije in ustanove, ki imajo vpogled v podatke družine.

Komentarjev 6
  • Zvonka Facija 07:50 16.marec 2013.

    Se strinjam. Imam približno take dohodke, kot jih dobijo oni, pa se ne upam vzeti kredita za več kot 100€.

  • Pepe007 07:15 16.marec 2013.

    Ta zgodba je sumljiva. Dohodki družine sploh niso neki podpovprečni (400€ na družinskega člana), sploh za okolje, kjer jaz živim.

  • krtina 22:09 15.marec 2013.

    ZicIz zgoraj zapisanega ni videti kdaj in zakaj je "desc" šel. Piše pa, da plačuje preživnino.