Slovenija
83 ogledov

Krediti v švicarskih frankih se selijo na sodišče

Frank Profimedias
Prva sodna obravnava zaradi kredita v švicarskih frankih se začne v ponedeljek.

V ponedeljek, 16. novembra ob 10. uri se na okrožnem sodišču v Mariboru začne prva sodna obravnava zaradi kredita v švicarskih frankih, kreditojemalec toži NKBM. 

Združenje Frank zaradi zanimanja drugih kreditojemalcev pričakuje gnečo na sodišču. 

 

Po njihovih podatkih je tožbe proti bankam zaradi kreditov v švicarskih frankih vložilo že skoraj sto zavedenih kreditojemalcev. 

Za letos so že razpisane štiri obravnave: 

- 19. 11. ob 11.30 na Okrožnem sodišču v Mariboru, v sobi 139 zoper banko Raiffeisen, 
- 24. 11. ob 13.00 na Okrožnem sodišču v Mariboru v sobi 13 zoper banko NKBM,
- 10. 12. ob 11.00 na Okrožnem sodišču v Ljubljani v sobi 2 zoper banko Sparkasse in 
- 15. 12. ob 11.00 na Okrožnem sodišču v Mariboru v sobi 139 zoper banko BKS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Filipka 00:44 16.november 2015.

    Saj ni res, pa je. Najprej gredo gamblat in vzamejo kredit v tuji valuti. Nato se opečejo in ne profitirajo tak kot so najprej mislili. Nato naredijo celotno štalo, kako so oni bogi in da bodo nekateri morali celo v ...prikaži več podnajemno stanovanje, drugi pa pač ne bodo imeli takšnega profita. Sedaj pa gredo na sodišče in od sodstva zahtevajo, da jim oprosti njihovo lastno neumnost, ter zahtevajo ničnost pogodb. Narobe svet.

  • kocka55 11:59 13.november 2015.

    Slovenija pa ni Hrvaška. Pri nas so tajkuni že pokradli banke, državljane Slovenske ovce imajo samo zato da jih sedaj sanirajo z davkoplačevalskim denarjem. Če bi pa tajkuni in politiki imeli takšne kredite bi to takoj sprejeli, naši lopovi pa ...prikaži veča tako ne vračajo kredite tako da ne bo nič. Dobijo celo nove ,kot Petan za nakup Primorskih novic in Mišić in Janković, itd.

  • 4krogci 10:56 13.november 2015.

    haha komitent bo tožu banko hmmm a se ni govorilo, da so švicarske kredite jemal da so lahko preživel??? In da sedaj ko se je spremenil tečaj nimajo več niti za hrano?? Kako potem majo dnar za odvetnike in tožbo???