Slovenija
24 ogledov

Kreditne mape NKBM bodo dobili, NLB pa ne

Anže Logar, Branko Zorman Saša Despot
Preiskovalna komisija bo dobila dokumentacijo za NKBM, Banko Celje in Probanko, ne pa za NLB.

Medtem ko sta mariborsko in celjsko okrožno sodišče bančni preiskovalni komisiji DZ ugodili zaseg dokumentacije za NKBM, Banko Celje in Probanko, jo je ljubljansko pozvalo k dopolnitvi vloge. Komisija se tako na odločitev sodišča ne more pritožiti, s to potezo pa po besedah predsednika komisije Anžeta Logarja ovira njihovo delo.

Rok prekoračili za sedemkrat

Komisija želi z odredbami sodišč doseči zaseg dokumentov, ki ji jih podržavljene banke zaradi sklicevanja na bančno tajnost doslej niso želele izročiti. Ker do dokumentacije NLB, Abanke in Factor banke komisija še ne more, ji bo Logar na seji prihodnji teden predlagal, naj se pritoži predsedniku ljubljanskega okrožnega sodišča nad delom okrožne sodnice ter na vrhovno sodišče naslovi poziv, naj poenoti sodno prakso.

Mariborsko in celjsko sodišče sta odredbo izdali v predpisanem roku, ljubljansko pa je rok prekoračilo za sedemkrat ter komisijo pozvalo, naj vlogo dopolni. 

"S tem to sodišče ovira in delno onemogoča delo komisije," je prepričan Logar, pozivanje k dopolnjevanju vloge pa bi se lahko vleklo do konca mandata DZ in s tem komisije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Vseslovensko Združenje Malih D 09:12 12.oktober 2015.

    NKBM in gusarsko pravo - Okrajna sodnica Nataša Štefanec Pančur odločila diametralno nasprotno od Višjega in Okrožnega sodišča ter ocene Državnega sveta RS in Varuha človekovih pravic – izključena ustavna pravica zahtevati povračilo škode zaradi nad-ustavnosti Zakona o bančništvu! - ...prikaži več Ponedeljek, 28.09.2015www.vzmd.si/novice/211258

  • blueone 19:44 11.oktober 2015.

    kako ne za NLB...a državna institucija ne mora dobiti mab za NLB??? kje je pravna država???še vedno nismo zvedeli kaj dela Kos v NLB??? kakšni so njegovi rezltati???ali lahko privatno podjetje pregleduje kriminalna dejanja???hočem odgovore...dokapitaliziral sem banko, ...prikaži več saj redno plačujem davke...ko so odstavili DUBT so se mlini hitro zavrteli...kaj se čaka s podjetjem Draga Kosa....a se čaka da se bo pozabilo, a se točaka?????????????????????????

  • dragec 17:53 10.oktober 2015.

    Tale na sliki, pleško, je prvi Janšev sin (če niste vedeli, mama je Albanka), zelo je podoben JJ - tudi po naravi in značaju