Slovenija
37 ogledov

Kregarija že na prvi seji

Novi mestni svetniki so včeraj prvič zasedli mesta v Dvorani generala Rudolfa Ma Žurnal24 main
Novi mestni svet. Nestrinjanja že na prvi seji. Zalomilo se je pri Kviaz. Glasovali kar trikrat.

Na prvi seji mestnega sveta, ki je bila konstitutivna, so se že trla mnenja in je padlo nekaj težkih besed. Po uradni zaprisegi župana Franca Kanglerja se je vnel pravi boj za člane v komisiji mestnega sveta Mestne občine Maribor za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (Kviaz).

Auer že meša štrene
Medtem ko naj bi v Kviaz dva člana dobila Županova lista, je Kangler predlagal še po enega člana iz DeSUS, LDS, SDS in SD ter enega člana izmed štirih svetnikov, ki so se za ta namen združili v skupino in za člana KMVI predlagali Andreja Verliča. "Kar naenkrat so se štirje združili in naša svetniška skupina je izpadla. To tako ne gre. Tukaj se že riše, kako bo delo potekalo v Kanglerjevem prihodnjem mandatu," je pojasnil Stojan Auer iz Liste za pravičnost in razvoj (LPR), ki je bil prepričan, da jim pripada mesto člana v Kviaz.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Nato se je razvila burna razprava, ki je privedla do tajnega glasovanja o članih Kviaz. Tudi glasovanje sprva ni uspelo, saj je bila Kviaz formirana komaj po tretjem glasovanju. Po dveh urah so se odločili, da bodo v Kviaz, ki med drugim pripravlja predloge za določila plač funkcionarjev mestne občine, sedeli Tanja Vindiš Furman (Županova lista), Tomaž Orešič (LDS), Primož Juhart (LPR), Jelka Kolmanič (DeSUS), Bojan Horvat (SD), Aleksander Jovanovič (Županova lista) in Renato Škerbinc (SDS). Kdo bo predsednik in podpredsednik Kviaz, pa se svetniki niso mogli dogovoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.