Slovenija
3582 ogledov

Kreku se obeta nagrada

NIJZ Saša Despot
Poleg Milana Kreka sta do nagrade upravičena tudi generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec in strokovni direktor Ivan Eržen.

Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ) je lani posloval s presežkom okoli 1,1 milijona evrov, kaže letno poročilo o delu NIJZ, s katerim se je danes seznanil svet zavoda. V lanskem letu so na zavodu v celoti sanirali finančno poslovanje, svet zavoda pa je k letnemu poročilu o delu NIJZ v letu 2022 in finančnemu načrtu za letošnje leto izdal pozitivno mnenje, so sporočili z NIJZ.

Na seji so sprejeli tudi sklep, da se okoli 820.000 evrov nameni za investicije in pokritje izgub iz prejšnjih let, obravnavali pa so tudi predlog izplačila redne delovne uspešnosti vodstvu NIJZ. Do nagrad so upravičeni nekdanji direktor NIJZ Milan Krek, generalni direktor Branko Gabrovec in strokovni direktor Ivan Eržen. Vsi trije bodo prejeli izplačila v vrednosti okoli 1200 evrov bruto. Tako kot k načrtu mora tudi k izplačilu nagrad soglasje dati vlada.

Na seji so ugotovili tudi, da je lani NIJZ uspešno realiziral svoj letni delovni načrt z nadaljevanjem "vzpostavljanja mreže centrov za duševno zdravje odraslih ter otrok in mladostnikov in aktivnostmi za zmanjševanje posledic epidemije covida-19 na duševno zdravje". Prav tako so izboljševali kakovost podatkov o čakalnih dobah in krepili digitalizacijo na področju zdravstva.

Na NIJZ pojasnjujejo tudi, da so odpravili vse nepravilnosti, ki jih je Računsko sodišče ugotovilo v lanskem letu, opravili pa so tudi notranjo revizijo poslovanja. Poleg tega bodo v prihodnjem letu opravili tako notranjo kot zunanjo revizijo dela in poslovanja zavoda.

Na seji pa so se dotaknili tudi investicij, pri čemer izpostavljajo energetsko sanacijo območne enote NIJZ na Trubarjevi cesti v Celju in območne enote v Murski Soboti. Pri tem poudarjajo, da je bila energetska sanacija na teh lokacijah zaradi neprimernih delovnih pogojev nujna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
 • Avatar MS
  MS 13:17 15.marec 2023.

  Tudi meni ni ta gospod prav simpatičen, a naj mi kdo pove s čim si je namesto nagrade zaslužil zapor! Ajde antivaxerji utemeljite vaše zahteva po aretaciji in zaprtju tega gospoda!

 • Avatar pantani
  pantani 06:30 15.marec 2023.

  Samo v butalah.tale bi moral že zdavnaj klavir špilat!!!

 • Tomaz_321 06:22 15.marec 2023.

  2x2 metra zaprt prostor. To naj bo Krekova nagrada!