Slovenija
14 ogledov

Krepko bo zamudila

Poljanska obvoznica Iztok Golob
Razpis za dokončanje poljanske obvoznice ta teden.

Razpis za novega izvajalca, ki bi dokončal drugo in tretjo etapo 43 milijonov evrov vredne poljanske obvoznice, bo objavljen na začetku tega tedna, je konec prejšnjega tedna napovedala Direkcija Republike Slovenije za ceste. Obvoznica bo tako končana najmanj eno leto po prvotnih 
napovedih.

Še dve leti

Druga in tretja gradbena faza sicer predvidevata dokončanje predora pod Stenom ter gradnjo odseka od izhoda iz predora do Zminca. Predviden rok za dokončanje je 24 mesecev po podpisu pogodbe. Od prekinitve pogodbe s Primorjem sredi junija pa je jasno, da prvotni rok ni več ulovljiv. Po prvotnih napovedih naj bi bila namreč obvoznica končana avgusta prihodnje leto.

Kaj pa 1. faza

Medtem je začasno še vedno prekinjena tudi gradnja dela prve etape. Za tretjo podetapo obvoznice od rondoja do predora je namreč v teku upravni postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je bilo spomladi razveljavljeno s sodbo Upravnega sodišča Republike Slovenije. Povsem dokončani sta tako prva in druga podetapa prve faze od Ljubljanske ceste do rondoja na Suhi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.