Slovenija
26 ogledov

Kresalova: "Gorenakova debela laž"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
"Trditev, da je potni nalog znašal kar 8000 evrov, je debela laž," pravi Kresalova. Tako se je odzvala na Gorenakove besede o višini potnega naloga njenega varnostnika.

"Trditev, da je potni nalog znašal kar 8000 evrov je debela laž. Gorenak vsebine potnega naloga ne pozna, zato si je nonšalantno privoščil senzacionalistično ugibanje o njegovi višini, ki naj bi zdramilo zanimanje javnosti. Pričakujem, da bo prenehal širiti laži," je v sporočilu zapisala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Tako se je odzvala na besede, ki jih je Vinko Gorenak (SDS) izrekel pred dnevi na zasedanju odbora za notranjo politiko.

Spomnimo. V petek smo zapisali, da ministrstvo za notranje zadeve ne namerava razkriti, kje je bil varnostnik Kresalove pred tremi meseci, da je potni nalog znašal kar 8.000 evrov. Vložili so tožbo zoper odločbo informacijsko pooblaščenke, ki nalaga razkritje tega podatka.

Kresalova je Gorenaka, ki ga je to zanimalo, zavrnila, da ga zanima samo, kje je bila ona in kaj je počne v prostem času. Gorenak je sicer zatrjeval, da mu je za to popolnoma vseeno, je pa pravica davkoplačevalcev, da vedo, kam gre njihov denar. "Tega podatka ne boste izvedeli," je zatrdila Kresalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.