Slovenija
1 ogledov

Kresalova grozi z resnim pogovorom

Golobič pravi, da je podatke o kreditih Ultre zbiral nekdanji prvi mož banke Dra Žurnal24 main
Predsednica LDS Katarina Kresal dva tedna po imenovanju vlade razmišlja o sklicu vrha koalicije, saj je stranka nezadovoljna z zadnjimi potezami premierja Pahorja.

V najmanjši koalicijski stranki ne skrivajo nezadovoljstva nad imenovanjem ministra za zunanje zadeve v vladi Janeza Janše Dimitrija Rupla za posebnega odposlanca Boruta Pahorja. Po poročanju Pop TV pa je LDS dodatno razburila prva Ruplova misija, v kateri odhaja v Rim k tamkajšnji vladi posredovat v dobrobit slovenske manjšine v Italiji.

Katarina Kresal se sprašuje, ali Rupel, ki se bo srečal z italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem, ne posega v delo zunanjega ministra Samuela Žbogarja. V Pahorjevem kabinetu odgovarjajo, da je Ruplova pot na tuje dogovorjena tako z Žbogarjem kot tudi z ministrom za Slovence po svetu Boštjanom Žekšem.

Nespodobno povabilo Logarju
Nove razpoke in kritike v koaliciji, celo znotraj Pahorjevega SD, pa je povzročilo tudi Pahorjevo opravičilo tiskovnemu predstavniku v prejšnji vladi Anžetu Logarju, ki ga je vlada razrešila z dolžnosti. Pahor je obenem Logarja povabil, naj delo nadaljuje tudi v njegovi vladi. Proti takšni potezi so se opredelili tako nekateri v SD kot tudi v drugi koalicijski stranki Zares.

Kresalova meni, da je imela prejšnja vlada težave zaradi koncepta razumevanja medijskega poročanja, Logar pa da je bil del te vlade. Logar je sicer danes zavrnil Pahorjevo ponudbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.