Slovenija
16 ogledov

Kresalova: Odločitev je dokončna

1/11
Žurnal24 main
Kresalova Korošcem zagotavlja, da kljub pripojitvi slovenjgraške policije celjski, policijska operativa ne bo trpela.

Notranja ministrica Katarina Kresal ima na današnjem obisku Koroške težavno nalogo v podkrepitvi odločitve ukinjanja Policijske uprave Slovenj Gradec. Koroški župani tako ukinitvi policijske uprave kot ukinitvi izpostave ministrstva za obrambo ostro nasprotujejo. "Želimo odgovor, ali takšno razmišljanje pomeni konec samostojne koroške regije," je oster župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen.

"To je tako, kot da bi nam natresli sol v rano. Poskušamo delovati kot regija z lastnimi institucijami. S takšnimi udarci od zadaj pa nam jemljejo samostojnost," dodaja prevaljski župan Matic Tasič in opozarja, naj država Korošcev nikar ne deli in jih po sili združuje s celjsko oziroma mariborsko regijo.

Kresalova: "Vse je že odločeno"
Ministrica Katarina Kresal je ob obisku vse pomisleke gladko zavrnila in poudarila, da se je reorganizacija pripravljala že dolge mesece, v vsakem primeru jo bodo izpeljali do konca. Pri tem operativno delo policistov, tako ministrica, ne bo trpelo. "Policistov na terenu ne bo manj, morda bo kakšen šef na upravi manj,“ pravi Kresalova.

Ministrica še dodaja, da odločitev nima nobene zveze s politiko, nobene zveze z ustanavljanjem pokrajin: "Tudi če bo kdaj v Sloveniji 12 pokrajin, to ne pomeni, da bo takrat 12 policijskih uprav.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.