Slovenija
19 ogledov

Kresalova ponudila odstop

Anton Anderlič in Katarina Kresal. Anže Petkovšek
V stranki, ki jo bo izpad iz parlamenta še bolj udaril po žepu, zatrjujejo, da niso pred stečajem. Kresalova izvršilnemu odboru ponudila odstop.

Popoldne so se na sedežu LDS sestali člani izvršilnega odbora. Predsednica stranke Katarina Kresal je ponudila odstop.

Že pred začetkom sestanka je to potezo Kresalove pričakoval predsednik sveta in član izvršnega odbora stranke Anton Anderlič. Menil je, da bi to morala storiti, saj so svoje odstope ponudili tudi predsedniki strank, ki so v nedeljo dosegle bistveno boljše rezultate, tudi predsednik SDS Janez Janša.

Če Kresalova danes ne bi ponudila odstopa, pa Anderlič pravi, da so "naši člani vsi kritično razmišljajoči, in verjamem, da bodo zelo kmalu prišla zelo jasna sporočila, če še niso".

O odhodu Kresalove z vrha stranke, kjer je drugi mandat, bo zdaj odločal izredni kongres stranke.

Nad financami imajo nadzor

"V obdobju, dokler se ne vrnemo v parlament, bomo še zaostrili varčevanje in vse svoje prihodke usmerili v dokončno poplačilo dolgov. LDS ni pred stečajem, saj imamo kljub dolgovom trden nadzor nad financami in vse kredite odplačujemo v skladu z dolgoročnim finančnim načrtom," so danes sporočili iz LDS.

Po novem bodo v LDS dobivali okoli 5.000 evrov mesečno iz proračuna, zaradi lokalne zastopanosti pa bodo "še naprej v celoti dobivali sredstva iz lokalnih proračunov, ki predstavljajo pomemben finančni vir stranke".

Že včeraj je za Žurnal24 generalni sekretar Uroš Petohleb dejal, da se v stranki kljub dolgovom bankrota ne bojijo. LDS ima sicer po javno dostopnih podatkih blokiranih osem bančnih računov.

Komentarjev 2
  • 1111 17:33 06.december 2011.

    ...lisjak pokvarjen od Anderliča komaj čaka...

  • Fulmmer 17:07 06.december 2011.

    Ah, to pa je ne.... Pri nas pa res ni v navadi da bi zaradi neuspeha kdo odstopil ali odgovarjal za svoja dejanje.....