Slovenija
25 ogledov

Kresalova: "Škoberneta ne poznam"

Žurnal24 main
Esad Čehajič v pismu bremeni več oseb, med drugim tudi notranjo ministrico Katarino Kresal. Ta naj bi bila v dobrih odnosih s priprtim sodnikom Škobernetom.

Da je Celjan Esad Čehajič že izročil devet tisoč evrov, sodnik Milko Škoberne pa naj bi zahteval 50 tisoč evrov za odpravo pripora ter mednarodne tiralice, smo že poročali. Čehajič je zdaj v pismu pojasnil svojo zgodbo, v kateri omenja tudi ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal.

"Kresalova je s sodnikom Škobernetom v dobrih odnosih"
V pismu, objavljenem na 24ur.com, omenja, da so mu Škoberne, celjski podjetnik Esad Ramić in direktor Komunale Laško Marjan Salobir ob skupnih srečanjih na Hrvaškem večkrat omenili Kresalovo, ki naj bi bila po njihovih besedah v dobrih odnosih s Škobernetom, saj sta v isti politični stranki.

"Ob naših srečanjih na Hrvaškem so mi večkrat omenili ministrico za notranje zadeve Kresalovo, da sta s sodnikom Milkom Škobernetom v dobrih odnosih, ker sta v isti politični stranki. Takrat nisem vedel, zakaj mi jo omenjajo, a zdaj mi je jasno, da so me s tem ocenjevali in name vršili pritisk, da moram biti tiho, saj se mi v nasprotnem primeru, ko pridem v Slovenijo, lahko marsikaj zgodi," piše.

Kresal: Škoberneta ne poznam
Kresalova se je na pismo odzvala z besedami, da Škoberneta ne pozna, niti se ne spomnim, da bi ga kdaj kje srečala. "Zdi se mi naravnost absurdno, da malodane vsak, ki se znajde v medijsko odmevnih postopkih, manipulira z mojim imenom," je dejala.

"Volja za delo" za primerno vsoto
Čehajič v pismu sicer piše, da je moral leta 2001 zaradi več montiranih kazenskih procesov proti njemu, v katerih naj bi sodelovali posamezniki iz najvišjih krogov, zapustiti Slovenijo. Vse naj bi se začelo, ko je od Andreja Ocvirka zahteval poplačilo 15 tisoč evrov dolga. Ko ga je poklical, se je oglasila njegova mama in mu zagrozila z zaporom, piše in doda: "Tega dne se je zame in za mojo družino začela nočna mora."

Za njim so razpisali mednarodno tiralico, s katero je postal osumljen kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Nato naj bi prek znanca spoznal sodnika Škoberneta, ki naj bi mu dejal, da bo treba dati nekaj denarja, da "bodo imeli voljo za delo". Na koncu je vse več ljudi zahtevalo plačilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.