Slovenija
192 ogledov

Kresalova zavrnila testiranje las

Katarina Kresal Žurnal24 main
Ministrica Katarina Kresal je objavila negativne rezultate toksikološkega testa, izvedenega na podlagi urina. Svojega lasu pa na testiranje ne bo poslala.

"V tem primeru sem za odpravo vseh dvomov naredila več, kot je potrebno in več, kot je ob takem pavšalnem obrekovanju od mene dostojno zahtevati, zato se tu zame zadeva konča," je na vprašanje Financ, ali bi bila pripravljena na testiranje na droge poslati svoj las, odgovorila notranja ministrica Katarina Kresal.

Kot je znano, sledovi drog iz krvi ter urina izginejo v bistveno krajšem času kot pa iz las. Po tem, ko je Kresalova včeraj na spletni strani stranke objavila poročilo o toksikološki preiskavi urina, iz katerega je razvidno, da v njem ni sledov nedovoljenih snovi, so se že pojavili pozivi, naj na testiranje pošlje svoj las.

Včeraj je sicer ob objavi poročila zapisala še: "No, pa postavimo nove standarde v politiki. Danes zjutraj sem opravila testiranje glede prisotnosti mamil in psihoaktivnih zdravil na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Izvid testiranja, iz katerega izhaja, da mamil ne uživam, objavljam v spodnjem dokumentu." Poleg nje očitki o jemanju mamil letijo tudi na premierja Boruta Pahorja, ki je vse govorice odločno zavrnil in novinarjem dejal, da bi načeloma bil pripravljen opraviti test, a bi rad vedel, do kod sežejo meje zasebnosti in koliko testov bi moral opraviti, da bi zadostil novinarsko radovednosti.

kresal, mamila, test | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.