Slovenija
10 ogledov

Kriminal nad Vinom?

Odgovorna oseba, ki naj bi Vino Brežice pripeljala k žalostnemu koncu, je bila d Žurnal24 main
Ovadbe. Odgovorna oseba naj bi odgovarjala za sedem kaznivih dejanj.

Brežice, Krško. “Krški kriminalisti so konec leta na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo podjetja Vino Brežice zaradi suma storitve sedmih
kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete,” je potrdil Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. 

Odgovorni osebi očitajo zlorabo položaja ali pravic, zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditev ali uničenje poslovnih listin.  Škoda je ogromna  Kriminalisti sumijo, da je bila družba Vino Brežice z očitanimi kaznivimi dejanji neposredno oškodovana za več kot 900 tisoč evrov.

“Znesek vseh nepravilnosti, ki naj bi nastale z očitanimi kaznivimi dejanji, pa naj bi znašal dva milijona evrov,” so dodali na policiji. Po njihovih podatkih naj bi nekdanja odgovorna oseba zlorabila svoj položaj in povzročila družbi veliko
premoženjsko škodo z odobritvijo posojila, ki naj ne bi bilo v celoti poplačano.

“Poleg tega so se prikazovale terjatve, ki niso obstajale, ker storitve sploh niso bile opravljene, terjatve pa naj bi bile prikazane tudi na podlagi domnevno ponarejenih listin,”
poroča 
Perc.

Komentarjev 2